Herkesi ağlatan çocuk

Güncelleme Tarihi:

Herkesi ağlatan çocuk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:30

Annesinin öldürülmesi üzerine mahkeme salonunda anlattıklarıyla herkesi ağlattı.

Haberin Devamı

İskoçya’nın Dundee bölgesinde doktor annesi, kardeşi ve üvey babası ile birlikte yaşayan Areeb Kamal’in (9) hayatı, annesinin üvey babası tarafından öldürülmesine tanık olmasıyla karardı.

Annesi, İffet Khan’ın (39) üvey babası tarafından boğazı sıkılarak öldürülmesine tanık olan ve üvey baba Nabeel Khan’a (44) engel olmaya çalışan küçük çocuk, uzun süre suskunluğunu korudu. 

Anneannesi ve dedesi tarafından bakılan Areeb, çok sevdiği annesinin mezarına gitmeyi de reddetti.

Uzman Patolojist olarak görev yapan Hint kökenli İffet Khan’ın ölümünde, kocası Nabeel Khan şüpheli bulunsa da, delil yetersizliğinden, polis ve soruşturma ekibi çaresiz kaldı.

Ancak,  Areeb Kamal  suskunluğunu bozup, CCTV linki ile katıldığı duruşmada üvey babasının annesini nasıl öldürdüğünü anlatınca katil koca, cinayetten tutuklandı.

Annesinin ardından aylardır suskunluğunu koruyan Areeb’in verdiği ifade ise jüriyi gözyaşlarına boğdu.

Doktor İffet ve Nabeel Khan’ın 2005 yılında, bir evlilik sitesi aracılığıyla tanıştığı anlaşıldı. İlk evliliğinden olan oğlu Areeb ile yaşayan genç doktorun dolgun maaşı, borç içinde olan kumarbaz adamı etkilemişti. Başından iki evlilik geçen adamla ailesinin baskısına rağmen evlenen doktor kadının, bu evlilikten de bir oğlu olmuştu. Şimdi, kocası tarafından öldürülen kızları için yas tutan aile, torunlarının cesaretiyle katil damatın hapse girmesiyle rahat nefes aldı.

Haberin Devamı

Herkesi ağlatan çocuk

İngiliz medyasında Areeb'in yaşadıkları geniş yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!