Herkes sünnete hazır olsun

Güncelleme Tarihi:

Herkes sünnete hazır olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 00:00

Kanada’nın Toronto kentindeki AIDS Konferansı’nda konuşan eski ABD Başkanı Clinton, "Sünnetin AIDS’e karşı etkili olduğu kanıtlanırsa, herkesin tabuları yıkıp sünnet olması gerekir" dedi.

ESKİ ABD Başkanı Bill Clinton, kültürel tabuları bir kenara bırakıp AIDS’ten korunmak için sünnet olmaya hazır olunmasını önerdi. Clinton, araştırmalarda sünnetin AIDS’i kontrol etmede bir araç olduğunun kanıtlanması halinde, erkeklerin ve onlarla birlikte olan kadınların hastalıktan korunması için bir çare olabileceğini söyledi.

Toronto’daki Uluslararası AIDS Konferansı’nda konuşan Bill Clinton, "Sünnetin etkili olduğu kanıtlanırsa, AIDS’in yayılmasını önlemek ve hayat kurtarmak için yeni bir yol bulmuş olacağız. O zaman hepimize zor bir görev düşüyor" dedi. Clinton, "Buradan ayrıldığımızda hepimiz, erkekler üzerinde sersemletici bir etki bırakacak bu işleme yeşil ışık yakmaya hazır olmalıyız, pek kolay olmasa bile" diye konuştu.

60 YAŞ NEFRETLİK

Clinton, Toronto’da bulunduğu sırada yaptığı bir sohbet konuşmasında ise "Birkaç gün sonra 60 yaşında olacağım. Bu durumdan nefret ediyorum" dedi. Cumartesi günü 60 yaşına girecek olan Clinton, "çalışma hayatı boyunca yaptığı her işteki en genç kişi" olduğunu kaydetti ve "Sonra bir gün bir uyandım ki, girdiğim oadadaki en yaşlı insan benim" dedi. Clinton, geride bıraktığı günlerin önündeki günlerden daha fazla olduğunu bildiğini belirtti ve artık her gün disiplin ve şükran duygularıyla gözlerini açmaya çalıştığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!