Herkes biliyordu ama kimse söylemedi

Güncelleme Tarihi:

Herkes biliyordu ama kimse söylemedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 09:46

Alman ordusunda geçen hafta patlak veren aşırı sağcı üsteğmen skandalı, olayın münferit değil, orduda aşırı sağ bir örgütlenme olduğu korkusuna dönüştü. Terör zanlısı Üsteğmen Franco A.’nın ırkçı ve aşırı sağcı olduğu bilinmesine rağmen şimdiye kadar niçin üzerine gidilmedi?

Haberin Devamı

GEÇEN hafta Alman ordusunda Üsteğmen Franco A. olayı patlak verdi. Franco A., Fransa’da Strasbourg yakınlarındaki İllkirch Üssü’nde Alman ve Fransız Avcı Birliğinde üsteğmen olarak görev yapan bir Alman subayı. Geçen yıl sahte bir isimle Giessen kentinde “Suriyeli mülteciyim” diye Almanya’ya iltica ediyor ve aylarca devletten para alıyor. Zaman zaman mülteci yurdunda yaşıyor. Arapça bilmiyor. Kimsenin gözüne de batmıyor. Aynı zamanda birliğine giderek, üsteğmen olarak görev yapıyor. Çifte bir yaşam sürüyor. Devamlı hareket halinde olan Franco A., üç ay önce bir olayla dikkati çekiyor. 

Herkes biliyordu ama kimse söylemedi

Franco A., Viyana Havaalanı’nda tuvalete mermi yüklü bir silah gizliyor. Avusturya polisi silahın kime ait olduğunu tespit etmek için tuvalete gizli kamera yerleştiriyor ve Franco A.’yı silahı alırken yakalıyor. Silah ruhsatsız olduğu için gözaltına alıyor.

Haberin Devamı

AŞIRI SAĞ ÖRGÜT KORKUSU
Franco A. skandalının arkası bu olayla çorap söküğü gibi geldi. Üsteğmenin evinde yapılan aramada bir liste bulundu. Listede eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Adalet Bakanı Heiko Maas, başka milletvekili ve sol örgütlerin isimleri var. Franco A.’nın bu kişi ve örgütlere terör saldırısı düzenlemeyi planladığından şüphe ediliyor.
Şimdi Federal Savcılık soruşturma yürütüyor. Bu çok gizemli olay geçen hafta ortaya çıkınca, münferit bir olay sanıldı. Ancak Franco A. hakkında ortaya çıkan bilgi ve deliller bu olayın hiç de münferit olmadığı, ordu içinde aşırı sağ bir örgütlenmeye işaret ettiği korkusuna dönüştü.

SAVUNMA BAKANI ÜSSE GİTTİ
Savunma Bakanı von der Leyen olayı aydınlatma baskısı altında dün İllkirch Üssü’ne gitti. Bakana Genelkurmay Başkanı Volker Wieker de eşlik etti.
Savunma Bakanı bu olayı aydınlatmak için ABD gezisini iptal etti ve bugün için yüzü aşkın üst rütbeli generalle olayı görüşmeye çağırdı.

TEZİNDE ARİ IRKI SAVUNMUŞ
Tüm bu gelişmeler ve kamuoyuna sızan bilgiler, oldukça endişe verici. Buna göre terör zanlısı Franco A., daha Fransa’da Saint Cyr Askeri Akademisi’nde yazdığı yüksek lisans tezinde yoğun mülteci göçüyle Avrupa ırkının tükenmekte olduğunu yazıyor ve ari ırkın yeniden yaratılmasını savunuyor. Askeri Akademi Başkanı Fransız General Antoine Windeck, olayı Alman öğrencilerden sorumlu komutana bildiriyor ve “Eğer bu askeri öğrenci Fransız olsaydı, hemen öğrenimine son verilirdi” diye rapor veriyor. Ama yetkili Alman general, öğrenciyi dinledikten sonra “Aşırı sağcı olduğuna dair hiçbir ipucu yok” raporu hazırlıyor.

Haberin Devamı

Herkes biliyordu ama kimse söylemedi

ODASINDA BULUNAN DELİLLER
Üsteğmen Franco A, gözaltına alındıktan sonra üsteki odasında önemli deliller bulundu. G 36 silah namlusuna gamalı haç kazılmış. Duvarda ‘Yaşasın Hitler’ anlamına gelen H.H. yazısı var. Odanın duvarında asılı eski Alman ordusuna ait bir asker fotoğrafının yanında eski Almancayla “Tanrı ve askerlere saygı duyulur. Sadece zor anlarda. Ama bu zor anlar geçtiği zaman, tanrı unutulur. Askere kötü muamele başlar” şiiri yer alıyor.
Bu deliller neye işaret ediyor? Franco A.’nın silah arkadaşlarının onun aşırı sağcı olduğunu bilmemesine pek ihtimal verilmiyor. O halde niçin bu olayı üstlerine bildirmediler? Silah arkadaşları olduğu için mi görmezlikten geldiler, yoksa onlar da aynı görüşleri mi paylaşıyorlar? Asayiş Şubesi Franco A.’nın 5 silah arkadaşını sorguya çekti. Bu soruların aydınlığa kavuşması Alman ordusu için çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!