Henkel bir kişiye sordu, CDU’da herkes duydu

Güncelleme Tarihi:

Henkel bir kişiye sordu, CDU’da herkes duydu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 14:42

Başbakan Angela Merkel’in liderliğini yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi, bu yıl girdiği eyalet seçimlerinde aldığı ağır yenilgilerden sonra şimdi de parti içinde yaşanan dedikoduyla çalkalanıyor.

Haberin Devamı

Henkel bir kişiye sordu, CDU’da herkes duydu

CDU Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı ve Berlin Eyalet İçişleri Senatörü Frank Henkel’in, partinin Berlin Mitte İlçe Belediye Meclis Üyesi 26 yaşındaki Jenna Behrends’in dedikodusunu yaptığı ortaya çıktı. Henkel’in bir ortamda başka bir milletvekili arkadaşına, “Sen bununla birlikte oldun mu?” dediği iddia edildi. Parti içindeki bu tartışmalar, Behrends’in feminist bir internet portalına gönderdiği açık mektuptan sonra başladı. Behrends, mektubu, Almanya genelinde parti içinde yaşanan bu tür olayların tartışılmasını istediği için yayınladığını açıladı.

BİZİM PARTİDE YERİ YOK

Mektubun yayınlanmasından sonra Jenna Behrends amacına ulaştı. Çünkü tartışma CDU içinde büyüdü. CDU Genel Sekreteri Peter Taube, “Bu tür şikâyetleri isim vermeden hep belirttim. Ancak bu tür yaklaşımlara karşı bir şeyler yapmak çok zor. Toplumun tümü içinde duyarlı olmak lazım. Seksist yaklaşımlar sadece politikanın sorunu değil” dedi.

Haberin Devamı

CDU Federal Kadınlar Kolu Başkanı Annette Widmann Mauz ise “Seksist yaklaşımlar kabul edilemez. Bizim saygı kültürüne ihtiyacımız var. CDU içinde daha fazla kadına ihtiyacımız var” diye konuştu.
Frank Henkel’in yerine Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı olması beklenen Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters de “Seksist yaklaşımların bizim gibi büyük partilerde yeri yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!