Hemşireler başka mezarlığa gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Hemşireler başka mezarlığa gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:00

Hac görevlisi olarak gittikleri Mekke’de çöken El Hayır Oteli’nin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden 2 Türk hemşirenin cenazeleri Şari Mezarlığı’nda toprağa verildi. Daha önceki açıklamalarda hemşirelerin Cennet-ül Mualla’da gömüleceği belirtilmişti.

Mekke’de toprağa verilen Handan Kurtuluş ve Şengül Uzuner’in mezarlarını Hürriyet ziyaret etti. Mezarların olduğu yerde herhangi bir işaret, levha, isim bulunmuyordu. Ancak, hemşirelerin cenazeleri yeni gömüldüğü için mezarlık görevlisi, mezarın yerini hatırlayarak Hürriyet’e gösterdi. Hürriyet muhabiri Selçuk Şenyüz, büyükçe bir taş alarak mezarın baş kısmına koydu ve mezarın yerinin belli olmasını sağladı.

DİYANET’e bağlı Mekke Türk Hastanesi’nde görevli Hemşire Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş, Kabe’de kılınan cenaze namazının ardından Şari Mezarlığı’nda toprağa verildi. Daha önce yapılan açıklamalarda, iki Türk hemşirenin Hz. Muhammed’in eşi Hz. Hatice’nin de defnedildiği Mekke’deki Cennet-ül Mualla Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtiliyordu. Cenaze törenine, Mekke’de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ile hemşirelerin mesai arkadaşları katıldılar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, acılarının büyük olduğunu ve hemşirelerin görev şehidi olduklarını belirtti. Bardakoğlu, "İki hemşiremizin ailelerini en yakın umre döneminde Mekke’ye getireceğiz ve burada misafir edeceğiz. Onların mezarlarını görmelerini ve ziyaret etmelerini sağlayacağız" dedi.
/images/100/0x0/55eb062cf018fbb8f8a608fe


Bu arada kutsal topraklara gelen Türk hacı adaylarından Hikmet Aydın (İzmir), Sait Selahattin Haytaoğlu (Uşak) ve Ömer Kaya (İzmir) çeşitli nedenlerle dün yaşamını yitirdi. Türk kafilesinde hayatını kaybeden hacıların sayısı 37’ye yükseldi.

2 Türk hemşire için Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Musalla Alanı’nda Beypazarı Müftü Yardımcısı Hasan Telli’nin kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Şengül Uzuner’in eşi Arif Uzuner ile Handan Kurtuluş’un eşi Kamil Kurtuluş taziyeleri kabul ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!