Helmut Kohl, gazetecilere açtığı davayı kazandı

Güncelleme Tarihi:

Helmut Kohl, gazetecilere açtığı davayı kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 15:53

‘Almanaya’nın Kara Devi’ olarak bilinen eski başbakanlardan Helmut Kohl, anılarını yazan iki gazeteciye karşı başlattığı hukuk savaşını kazandı.

Haberin Devamı

GAZETECİ Heribert Schwan, Helmut Kohl ile 2001-2002 yılları arasında kayda aldığı konuşmaları, bir başka gazeteci Tilman Jens’le birlikte ‘Vasiyet-Kohl Protokolleri’ adlı kitapta topladı. Ancak kitap, 2014 yılında Heyne Yayınevinde çıkar çıkmaz eski Başbakan Helmut Kohl ile kavga da başlamış oldu. Çünkü kitapta, Kohl’ün en yakın mesai arkadaşlarına hakaretler içeren ifadeleri de yer alıyordu. Bunun üzerine Kohl, vakit kaybetmeden kitabın toplatılması için dava açtı ve kazandı. Mahkeme, Kohl’ün ağzından yazılan ifadelerin kitaptan çıkarılmasına hükmetti.

Helmut Kohl bununla da yetinmedi. Bu kez de güvenilir bir ortamda söylediği sözlerin kitapta toplanmasının kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle tazminat davası açtı. Köln Eyalet Mahkemesi yine eski başbakanı haklı buldu. Kohl’e 1 milyon euro tazminat ödenmesine karar verdi.
Kitapta, Kohl’ün, Başbakan Angela Merkel için, “O çatal kaşıkla doğru dürüst yemek yemesini bile beceremezdi” dediği, eski cumhurbaşkanı Christian Wulff’u ise, “Büyük bir sıfır. Çok büyük bir hain” olarak nitelediği ifadeleri yer alıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!