Hayvanat bahçesinde sıra dışı olay: Dişi aslan erkek aslanı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Hayvanat bahçesinde sıra dışı olay: Dişi aslan erkek aslanı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 12:23

Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletindeki hayvanat bahçesinde nadir görülen bir olay yaşandı. Dişi aslan erkek aslanla girdiği kavgada kendinden daha büyük olan erkek aslanı öldürdü.

Haberin Devamı

Indianapolis Hayvanat Bahçesi'nin yetkilileri, pazartesi sabahı aslanların kaldığı yerden sıra dışı kükremeler geldiğini ve olay yerine geldiklerinde yıllardır beraber yaşayan iki aslanın şiddetli şekilde kavga ettiğini belirtti.

Euronews'in haberine göre, hayvanat bahçesindeki görevliler iki aslanı ayırma çalışsa da, kavga Nyack adındaki erkek aslanın ölümüyle sonuçlandı. Zuri adıyla bilinen 12 yaşındaki dişi aslan üç yavrusunun babası 10 yaşındaki Nyack'ı boğazından sıkarak öldürdü.

Olay esnasına hayvanat bahçesinin henüz ziyaretçileri ağırlamadığı bildirildi.

Yetkililer kavganın sebebini bilmediklerini ve iki aslanın birlikte sekiz yıldır aynı hayvanat bahçesinde barışçıl bir şekilde yaşadıklarını ifade etti.

Yaşananlarla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ve çalışmanın bitişine kadar aslanların tutulduğu koşullarda herhangi bir değişiklik planlanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!