Hayırsever Chavez samba okuluna sponsor

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever Chavez samba okuluna sponsor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 00:00

Bush Yönetimi’nin başağrılarından biri olan Venezüella Devlet Başkanı Chavez, Amerikalı yoksullara yaptığı kalorifer yakıtı yardımının ardından Rio Karnavalı’nda bir samba okuluna sponsor oluyor.

ABD’deki yoksullara bedava kalorifer yakıtı sağlayan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Rio Karnavalı’nda bir samba okuluna sponsor olmaya karar verdi.

Bunun üzerine yardım işini Venezüella devlet petrol şirketi Petroleos de Venezuela üstlendi. Petrol şirketi, para yardımı yaptığı samba okulunun karnavalda yapacağı geçiş sırasında, Simon Bolivar hakkında bir şarkı seslendirmesini istedi. Güney Amerikalı özgürlük savaşçısı General Bolivar, Chavez’in en çok saygı duyduğu kahramanlardan biri.

İsteği olumlu karşılayan Vila İsabel adındaki samba okulu geçişini, Güney Amerika ülkelerine birlik çağrısı yapan ve Bolivar’ı öven "Senin için deli oluyorum Amerika" adlı şarkı eşliğinde yapacak.

Yaptığı jest karşılığında Vila İsabel samba okulu, Chavez’i Rio Karnavalı’na davet etti. Karnavalın başlamasına iki hafta kalmasına rağmen, Chavez’in Rio’ya gidip gitmeyeceği henüz belli olmadı. Karnavallara devlet başkanlarının katılması alışılmış bir olay değil.

Chavez’in, Vila İsabel’e ne kadar para yardımında bulunduğu resmen açıklanmadı. Ancak Venezüella gazeteleri, devlet petrol şirketinin samba okuluna yaptığı mali yardımın, 1 milyon dolar olduğunu iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!