Hayatlarının 12 yılını geri aldılar

Güncelleme Tarihi:

Hayatlarının 12 yılını geri aldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 00:40

ABD eski Başkanı Bill Clinton, dünyanın en "kapalı toplumu", kızıl diktatörün ülkesi olarak anılan ve ABD'nin "şer ekseni" listesinde bulunan Kuzey Kore'ye gidip müthiş bir olaya imza attı. Bill Clinton, Kuzey Kore'de 12 yıl kürek cezasına çarptırılan 2 ABD'li kadın gazetecyi, cehennemden kurtarmayı başardı. İki kadın gazeteci, böylelikle hayatlarının 12 yılını kazanmış oldu.

Haberin Devamı

KURTULUŞUN FOTOROMANI

Kuzey Kore'ye izinsiz girdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve 12 yıl kürek cezasına çarptırlan 2 Amerikalı kadın gazetecinin, eski ABD Başkanı Bill Clinton ile birlikte ülkelerine döndü. 

Clinton'ın sözcüsü Matt McKenna, eski Başkanın Kuzey Kore'ye giderek bu ülke lideriyle görüşmesinin ardından affedilen gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee'nin, aileleriyle buluşmak üzere Los Angeles'a gittiklerini söyledi.

Japon televizyonu ve ajanslar da, gazetecilerin Bill Clinton ile birlikte bir uçakla Kuzey Kore'den ayrıldıklarını, Japonya'da bir Amerikan askeri üssünde yakıt ikmali yapan uçağın daha sonra Los Angeles'a hareket ettiğini aktardı.

Gazetecilerin sağlık durumlarının da çok iyi olduğu belirtildi. Bu arada, gazetecilerin aileleri kızlarının bırakılıp ülkelerine dönmeleriyle ilgili mutluluklarını gazetecilerle paylaştı.

CLINTON ÖZÜR DİLEDİ Mİ?

Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen ABD2li bir yetkili, ayrıca Kuzey Kore haber ajansının Clinton'ın olayla ilgili bir özür ilettiği haberini ise yalanladı. Amerikalı gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee, ülkeye yasa dışı girmek, düşmanca davranışlarda bulunmak gibi suçlamalarla yargılanmış ve 12'şer yıl “ağır çalışma” cezasına çarptırılmışlardı.

Clinton'ın Pyongyang ziyareti sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in de bu gazetecileri “özel olarak affettiği” bildirilmişti.

Gözaltına alınan gazeteciler, Clinton döneminde ABD Başkan Yardımcısı olan Al Gore'a ait San Francisco'daki internet medya merkezi Current TV'de çalışıyorlardı.

BILL CLINTON'I GÖRÜNCE KABUSUN SONA ERDİĞİNİ ANLADIK

Bill Clinton sayesinde serbest kalıp ülkelerine dönen gazeteciler, Clinton'a minnettar olduklarını söyledi. Clinton ve gazetecileri taşıyan uçak Los Angeles'taki Burbank Havaalanı'na indikten sonra açıklamalarda bulunan gazeteciler 32 yaşındaki Laura Ling ve 36 yaşındaki Euna Lee gözyaşları içinde Clinton'a minnettar olduklarını ifade etti.

Yakınları tarafından karşılanan gazetecilerden Laura Ling, Clinton ve ekibine teşekkür ettikten sonra ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve eski başkan yardımcılarından Al Gore'a da teşekkür etti.

Haberin Devamı

12 yıl zorunlu çalışma cezasına çarptırılışlarını ve yaşadıkları korkuları anlatan Ling, “Kapıdan geçip Başkan Clinton'ı karşımızda görünce şok geçirdik, ama sonra yaşadığımız kabusun sona erdiğini anladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!