Hayalet gemi bulundu, sırrı çözülemedi

Güncelleme Tarihi:

Hayalet gemi bulundu, sırrı çözülemedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 00:00

Finlandiya’dan aldığı kereste yüküyle Cezayir istikametinde yola çıktıktan kısa bir süre sonra Baltık denizinde esrarengiz bir şekilde kayıplara karışan Arctic Sea adlı yük gemisi bulundu ama muamma çözülmedi.

Haberin Devamı

Rus deniz ve hava kuvvetlerinin ortak operasyonuyla Batı Afrika kıyılarındaki Cape Verde’de bulunan geminin Letonya, Estonya ve Rus vatandaşı 8 korsan tarafından 1.5 milyon dolar fidye alabilmek için kaçırıldığı açıklandı. Rusya Savunma Bakanı Ataliy Serdyukov, korsanların tutuklandığını ve sorgulanmasına başlandığını duyurdu.

Ancak Avrupa sahillerinde 100 yıl sonra yaşanan bu korsanlık olayının esrar perdesi henüz kalkmadı. Avrupa denizcilik yetkilileri, geminin gizli bir yük taşıması nedeniyle veya mafya ile ilişkili bir durum yüzünden kaçırılmış olabileceğine ilişkin şüphelerin bulunduğunu öne sürdü. Pravda Gazetesi’ne göre, gemi İsveç karasularında bulunduğu sırada motorlu şişme botla gemiye yanaşan korsanlar, İsveç sahil güvenlik memuru kılığında güverteye çıktı. Silahlı korsanlar mürettebatı etkisiz hale getirdikten sonra gemiyi aradı.

Haberin Devamı

Gemi ne taşıyordu

Korsanlar, kereste yüklü gemide aradıkları ‘değerli yükü’ bulamadı. Finlandiya’daki şirketle temasa geçerek 1.5 milyon dolar karşılığında gemiyi serbest bırakmaya hazır olduklarını duyurdu. Rus basını şimdi tek bir soruya yanıt arıyor: Korsanlar gemiyi ilk ele geçirdiklerinde aradıkları değerli mal acaba neydi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!