Haseke’de rejim ve YPG çatıştı

Güncelleme Tarihi:

Haseke’de rejim ve YPG çatıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 23:57

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde terör örgütü YPG/PKK ile Beşar Esad rejimi güçleri arasında dün şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Haberin Devamı

Haseke'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabah Haseke’nin Kamışlı kentinin bazı noktalarında varlık gösteren Esad rejimine bağlı güçlerle kenti denetimi altında tutan YPG/PKK’lı teröristler arasında yaşanan gerginlik çatışmaya dönüştü. Devam eden çatışmalarda 11 rejim askeri ve 7 YPG/PKK’lı teröristin öldüğü bildirildi. Ayrıca, birkaç YPG/PKK’lının da yaralandığı kaydedildi.

KONTROL NOKTASI

Kaynaklar, çıkan çatışmalara, rejim güçlerinin Haseke-Kamışlı yolu üzerine kurduğu kontrol noktasında Kamışlı’daki gençleri tutuklamasının neden olduğunu aktardı. Daha önce de Haseke ilinde taraflar arasında benzer çatışmalar yaşanmıştı. Terör örgütü YPG/PKK ve Esad rejimi Haseke kentini birlikte yönetiyor. Rejim güçleri Haseke il merkezindeki Kevkep Dağı, güvenlik karesi ve 156. Tugayı kontrol ediyor. Kamışlı ilçe merkezinde ise rejime ait bir havalimanı ve askeri tugay ile bir güvenlik karesi yer alıyor.

Haberin Devamı

RUSYA İLE ABD ARASINDA AL TANF ÜSSÜ GERİLİMİ

Suriye'nin İdlib vilayeti etrafında yoğun tartışmalar devam ederken, ABD ile Rusya arasında şimdi de ülkenin güneyinde Al Tanf üssü gerilimi patlak verdi. Rusya’nın “Bölgeyi vuracağız. Çekilin” uyarılarına Pentagon “Sarsılmaz kararlılık” tatbikatı başlatarak karşılık verdi. Suriye’nin Ürdün ve Irak sınırı yakınındaki Al Tanf üssü gerilimi birkaç gün önce patlak verdi. Amerikan CNN televizyon kanalının aktardığına göre Suriye’deki Rus birlikleri komutanlığı ABD komutanlığına “Al Tanf kampı çevresinde biriken teröristlere karşı yoğun hava harekâtı başlatmayı planlıyoruz. Bölgede bulunan Amerikan askerleri zarar görebilir. Çekin” uyarısında bulunmuş. Rusya’nın uyarısı iki defa üst üste Washington’a ısrarla iletilmesi üzerine önceki akşam Suriye’de “Uluslararası Koalisyon” olarak bilinen ABD öncülüğündeki birlikler Al Tanf üssü merkezli tatbikat başlatma kararı aldı. Suriye topraklarındaki Al Tanf üssünde 600 kadar Amerikan askerinin bulunduğu biliniyor. ◊ Nerdun HACIOĞLUSURİYE’nin İdlib vilayeti etrafında yoğun tartışmalar devam ederken, ABD ile Rusya arasında şimdi de ülkenin güneyinde Al Tanf üssü gerilimi patlak verdi. Rusya’nın “Bölgeyi vuracağız. Çekilin” uyarılarına Pentagon “Sarsılmaz kararlılık” tatbikatı başlatarak karşılık verdi. Suriye’nin Ürdün ve Irak sınırı yakınındaki Al Tanf üssü gerilimi birkaç gün önce patlak verdi. Amerikan CNN televizyon kanalının aktardığına göre Suriye’deki Rus birlikleri komutanlığı ABD komutanlığına “Al Tanf kampı çevresinde biriken teröristlere karşı yoğun hava harekâtı başlatmayı planlıyoruz. Bölgede bulunan Amerikan askerleri zarar görebilir. Çekin” uyarısında bulunmuş. Rusya’nın uyarısı iki defa üst üste Washington’a ısrarla iletilmesi üzerine önceki akşam Suriye’de “Uluslararası Koalisyon” olarak bilinen ABD öncülüğündeki birlikler Al Tanf üssü merkezli tatbikat başlatma kararı aldı. Suriye topraklarındaki Al Tanf üssünde 600 kadar Amerikan askerinin bulunduğu biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!