Hariri'den Ruhani'ye: "Sen karışamazsın"

Güncelleme Tarihi:

Haririden Ruhaniye: Sen karışamazsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 10:01

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İran destekli Hizbullah’ın silahlarına yönelik çözüm üretmenin bölgesel bir konu olduğunu ve Lübnan'ın bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da yayımlanan bir dergiye verdiği röportajda Hariri, İran'ın Hizbullah eliyle Lübnan'ın istikrarının bozduğunu söyledi.

Hariri, "Hizbullah'ın silahlarına yönelik çözüm içeride (Lübnan) değil, bölgesel olmalı. Bu nedenle biz bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayız" ifadelerini kullandı.

Hariri, "Hizbullah'ın ülkeyi yönetmeyle ilgili bir kabiliyeti yok. Hizbullah'ın gücü, İran'ın sağladığı silahlardan geliyor" değerlendirmesinde bulundu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Lübnan'da İran'ın dahili olmadan karar alınamayacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Hariri, "Ruhani, bizim Lübnan'da yapmak istediklerimize karışamaz, bunu belirleyemez" dedi.

Suudi Arabistan'ın İran ve Hizbullah'a yönelik sert açıklamalarını anladığını ve hak verdiğini belirten Hariri, "Özellikle Hizbullah, bölgenin ve körfezin istikrarıyla oynarken buna karşı önlem almaları onların (Suudi Arabistan) hakkı" açıklamasında bulundu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 19 Kasım'da düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı sonuç bildirisinde Hizbullah "terrorist organizasyon" olarak ilan edilmiş, Lübnan ise karara itiraz etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!