Hamile anne ve kızı öldü

Güncelleme Tarihi:

Hamile anne ve kızı öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 01:15

Haberin Devamı


Hamile anne ve kızı öldü



İsrail, Gazze Şeridi’nden kendi topraklarına yapılan roket atışlarını gerekçe göstererek, bölgeye önceki gece hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, Hamas’a ait iki silah üretim merkezini hedef aldığını açıkladı ancak saldırıda yakınlarda bulunan Filistinli sivillerin yaşadığı bir ev de vuruldu. İsrail jetlerinin bombaladığı evde hamile olan 30 yaşındaki Nur Hassan adlı anne ve 2 yaşındaki kızı öldü. Baba Yahya Hassan ve 5 yaşındaki oğlu Ahmet Hassan ise saldırıdan yaralı kurtuldu. Önceki gece Hassan ailesini uykuda yakalayan saldırıda iki Filistinli de yaralandı.
GERİLİM ARTMIŞTI
Filistinli baba, kızı Rahaf Hassan’ın cenaze töreni öncesi kızının cesedine sarılarak ağladı. İsrail ordusu ise olaydan Hamas’ı sorumlu tuttu. İsrail’in saldırıya gerekçe gösterdiği Gazze’den atılan iki roketten birisi İsrail’in savunma sistemi tarafından havada imha edilmiş diğeri ise boş bir alana düşerek herhangi bir can ve mal kaybına yol açmamıştı. İsrail de aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerin, ağustos ayının başlarında Nablus’ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen gerilim birkaç hafta önce İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları ile yükselerek devam etmişti. İsrail, dini bayramları gerekçe göstererek Ortodoks Yahudileri Mescid-i Aksa’ya polis eşliğinde sokmuştu. Daha sonra Filistinli eylemcilerin, bıçaklı eylemleri başlamış, 2 İsrailli öldürülmüştü. İsrail güvenlik güçlerinin operasyon ve müdahalelerinde ise ekimin başından beri 21 Filistinli hayatını kaybetti. Dün de Batı Şeria’da 31 yaşındaki Filistinli bir kadın, sürdüğü bombalı aracı İsrail askerlerinin bulunduğu kontrol noktasının yakınlarında patlattı. Olayda İsrailli bir asker hafif, Filistinli eylemci kadın ise ciddi şekilde yaralandı.

Haberin Devamı


Hamas: İşgalciler
gerilimi artırmak istiyor


İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı üzerine bu bölgede yönetimi elinde bulunduran Hamas’tan tepki geldi. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, “Bu, işgalcilerin isteğinin gerilimi artırmak olduğunu gösteriyor. İşgalcileri aptallığa karşı uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Filistinlilerin düzenlediği gösterilere müdahale amacıyla Kudüs’e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verdi. Buna göre 3 bölüğe ek olarak 13 sınır muhafız bölüğü de göreve çağrılacak. İsrail, ağırlıklı olarak Gazze ve Batı Şeria arasındaki geçişlerin sağlandığı Beyt Hanun Sınır Kapısını da bir sonraki duyuruya kadar kapattı.

Haberin Devamı


Hollande: Tırmanma
kaygı verici


İsrail-Filistin arasında tırmanan gerilim nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Filistin topraklarında ve Kudüs’te tırmanan şiddet son derece kaygı verici ve tehlikelidir. Durumun sakinleştirilmesi ve birçok can kaybına neden olan bu döngünün sona ermesi için gereken herşey yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!