Hameney neden elini öptürmedi

Güncelleme Tarihi:

Hameney neden elini öptürmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 11:53

İran artık hiç şüphesiz belirgin bir siyasi karmaşanın içine doğru hızla sürükleniyor.Değişen İran artık hızla bir kaynaşmanın göbeğine doğru yaklaşmaktadır.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün seçimleri kazanan Mahmud Ahmadinejad ‘ın Başkanlık I’sad töreninde tüm medya organlarının dikkatinden kaçmayan bir olay batı basınınca çok ciddi yorumlara neden oldu.

İran ‘ın hakimi tek lider  Ayatullah Ali Hameney, Mahmud Ahmadinejad’ a elini   öptürmedi medi .
Büyük olay.

Aslında bu öpme olayı anlatanların yansıttığı kadarıyla bir komediye dönüşmüş durumda.

Alman Der Spiegel muhabirleri , Bednarz and Erich Follath 12 Ağustos tarihli yazılarında bu töreni şöyle anlatıyorlar:  “Seremoninin en kritik anında Ahmadinejad Hamaney ‘in huzunda  diz çöküp el öpme pozisyonu aldığında Ali Hamaney son anda arkasını dönünce Ahmadinejad ikinci teşebbüsde bulunuyor ,bu kez arkasını dönen dini liderin bu tavrı gülüşmelere neden oldu.”

Bu tavrın ne anlama geldiği bazı medya organlarında çeşitli yorumlara yolaçmış durumda.
Son seçimlerin İran ‘da yarattığı huzursuzluk hemen hemen her seviyede hissedilir bir düzeye erişmiş durumdadır.
Bazı yorumculara göre “Tahran Çarşı “ sının adayı  Amnadinejad artık sonun başlangıcını idrak etmektedir. Musavi ve Rafsanjani ikilisinin seçimler konusundaki muhlif tavrının giderek ülkeyi ciddi anlamda ikiye böldüğü ve İslam Devrimi Yandaşları ‘nın bile bu seçimlere hile karıştırıldığı konusunda tereddütleri olduğunu ortaya koymaktadır.

Haberin Devamı

Ali Hamaney , zaten tartışmalı olan kendi  Vekil “pozisyonunun bu şekilde tehlikeye atılmasından rahatsızdır.Bu anlamda olayların bu seviyeye kadar  tırmandırılmasından sorumlu olan kişinin de Ahmadinejad olduğu apaçık ortadadır.

Önümüzdeki dönemde İran ciddi siyasi çalkantıların etkisi altına girebilir.Bunun nedeni de ülkede git gide güç kaybeden “Ruhban Sınıfı “ nın reformları zamanında gerçekleştirememesi sayılabilir .

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!