Hamburger kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

Hamburger kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da misafir ettiği Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev’i hamburgerciye götürdü. Hamburgerciden çıktıktan sonra Medvedev “Belki pek sağlıklı değil ama çok lezzetliydi” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Rus mevkidaşı Dmitry Medvedev dün öğle yemeklerini bir hamburgercide yediler. Obama’nın başkanlığı döneminde yedinci kez bir araya gelen iki lider, ABD-Rusya ilişkilerindeki gelişmelerin nereden nereye geldiğini göstermek ister gibi samimi pozlar verdiler.

Washington’un yoğun siyasi ortamından uzaklaşmak isteyen iki lider, Obama’nın geçen yıl göreve başladığında yardımcısı Joe Biden ve ekibini de götürdüğü Arlington’daki Ray’s Hell Burger’in yolunu tuttular. Müşterilerin yoğun tezahüratlarıyla hamburgerciye giren ikili menülerini seçtikten sonra bir süre dükkandakilerle sohbet ettiler.

Kırmızı hat çağdışı

ABD Başkanı Obama, anlık sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın iki lider arasındaki “kırmızı telefon hattının” pabucunu dama atabileceğini söyledi. Hem kendisinin hem de misafirinin Twitter kullanıcısı olduğunu hatırlatan Obama, Kremlin ile Beyaz Saray arasında acil haberleşme için açılan “kırmızı hattı en sonunda tarihe gömebilecekleri” öngörüsünde bulundu.
Barack Obama, görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada Rusya’nın 50 Boeing siparişi verdiğini söyledi. 4 milyar dolarlık uçakların Amerikan uçak sanayiinde 44 bin yeni istihdam yaratacağını belirten Obama, Medvedev’le birlikte iki ülke ilişkilerinde “yeni bir sayfa” açtıklarını iddia etti.

Ne yediler

Hamburgercide Obama çedar peyniri, soğan, marul, domates ve turşunun bulunduğu menüyü tercih ederken Rus mevkidaşı çedar peynirli, soğanlı, acı biberli ve mantarlı hamburger yedi. İki lider ortaya söyledikleri patates kızartmalarını paylaşırken Obama soğuk çay, Medvedev ise kola içti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!