Hamas'tan müthiş iddia

Güncelleme Tarihi:

Hamastan müthiş iddia
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

İslami Direniş Örgütü Hamas, önceki gece İsrailli özel timlerin örgütün ele başlarından İbrahim el-Maqadmeh'i kaçırdıklarını iddia etti. İki hafta önce düzenlediği üçlü intihar saldırısıyla Kudüs'ü kana bulayan Hamas, İsrail'i yeni saldırılar düzenlemekle tehdit etti.

Filistinli islami direniş örgütü Hamas, İsrailli özel timlerin önceki gece Filistin'in kontrolündeki Gazze Şeridi'ne girerek örgütün ele başlarından İbrahim el-Maqadmeh'i kaçırdıklarını öne sürdü. İki hafta önce peşpeşe düzenlediği üç ayrı intihar saldırısıyla 7 kişinin ölümüne neden olan Hamas, İsrail'i yeni intihar saldırıları düzenlemekle tehdit etti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kasım Tugayı dün İngiliz Reuters Haber Ajansı'na gönderdiği faks mesajında şok iddiada bulundu. Hamas Filistin Özerk Yönetimi'nin üç günden bu yana yakalaması için av operasyonu sürdürdüğü örgüt liderlerinden İbrahim el-Maqadmeh'in İsrail gizli servisi ve özel komandolarının Gazze'de düzenledikleri gizli bir geceyarısı operasyonuyla kaçırıldığını iddia etti.

Filistinli kaynaklara göre el-Maqadmeh, Hamas örgütü içinde Filistin Özerk Yönetimi Lideri Yaser Arafat'ın iktidarını zayıflatmak üzere kurulan gizli bir şebekeyi yönetiyor. Bu şebeke, Filistin ve İsrail polisine saldırılar düzenleyerek Ortadoğu barışını baltalamaya çalışıyor.

Yasa dışı faaliyetlerinden daha önce hapise giren Maqadmeh, Mart ayında Arafat'ın izniyle serbest kalmıştı. Arafat'ın Hamas'a iyi niyet gösterisi çerçevesinde aralarında Maqadmeh'in de bulunduğu militanları serbest bıraktığı sanılıyor.

İsrail tarafı ise Hamas liderinin kaçırıldığı yolundaki bu iddiayı yalanladı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun sözcüsü Shai Bazak, ‘‘Hiç şüphe yok ki, bu iddia asılsızdır. Kesinlikle böyle birşey yok’’ diye açıklamada bulundu. Netanyahu, bir defasında Maqadmeh'ten ‘‘dünyanın en azılı teröristlerinden’’ biri olarak söz etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!