Hamas yeni yıla terörle girdi

Güncelleme Tarihi:

Hamas yeni yıla terörle girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Filistinli radikal Hamas örgütü, geçen yıl mart ayında Filistin lideri Mahmud Abbas’la varılan ve önceki gece sona eren ateşkes anlaşmasını uzatmayacağını açıkladı ve yeni yılın ilk ışıklarıyla birlikte hiç vakit kaybetmeden İsrail’e füze yağdırmaya başladı. Aynı zamanda silahlı saldırılar ve kaçırma eylemleri de başladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, "Artık sükunet dönemi sona erdiğine göre, İsrail, halkımıza karşı işlediği suçların bedelini ödeyecek" denildi. Hamas’la birlikte, İslami Cihad, El Aksa Şehitleri Tugayı ve Halk Direniş Komitesi adlı gruplar, Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından geçen yılın başında sağlanan ateşkes anlaşmasına artık bağlı olmadıklarını açıkladılar.

İsrail basını Filistinli grupların dün sabah Gazze’den ilk füzelerini fırlattığını yazarken, maskeli bir grup da Gazze’de BM’ye ait bir lokali basarak içilen salonu havaya uçurdu. Muhafazakar Müslüman Gazze’de tek içki içkili yer olan BM lokali kapalı olduğu için can kaybı meydana gelmedi.

Gazze Şeridi’nde içinde 10 yabancının bulunduğu bir minibüsü durduran silahlı Filistinliler ise, içindeki bir İtalyan ile bir İngiliz’i kaçırdılar. İtalyan rehinenin daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!