Hamas:Yardımı kesmeyin

Güncelleme Tarihi:

Hamas:Yardımı kesmeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Filistin seçimlerinde büyük zafer kazanan canlı bombaların örgütü Hamas, ülkeye dönük mali yardımları kesme tehdidinde bulunan Batı ülkelerini uyardı.

Hamas liderleri, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi sivile giden yardımların, Batı’dan gelen "şiddeti reddedin" koşuluna bağlanmasını eleştiriyor. ABD, AB ve BM, Hamas’ın İsrail’in varlığını tanımadığı ve barışçı bir siyaset gütmediğini belirterek yardımların kesileceğini duyurmuştu. ABD ve AB bugüne kadar Filistin Yönetimi’ne her yıl 1 milyar doları aşkın bir mali kaynak aktarıyordu.

Hamas’ın lideri İsmail Haniya, dün bağışçı ülkelere seslenerek, "Uluslararası yardım, haksız koşullara bağlanmamalı" dedi. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri de, Hamas’ın Batılı ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istediğini duyurdu.

Hamas’ı Şam’dan yöneten lider Halid Meşal ise, yardımlar kesilse de Hamas’ın ilkelerinden ödün vermeyeceğini bildirerek, "Hamas’ın, rüşvete, gözdağına ve şantaja karşı bağışıklığı vardır" diye konuştu. Bir diğer lider Usame Hamdan da, özellikle İslam ülkelerinden yeni kaynak arayışına başladıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!