Hamas militanına buldozerli operasyon

Güncelleme Tarihi:

Hamas militanına buldozerli operasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 00:00

İsrailli güvenlik güçleri El Halil’de abluka altına aldıkları Hamaslı bir militanın evini bombayla havaya uçurup buldozerle yıktı. 14 çocuklu, 42 yaşındaki Ali İsmail Sveyti’nin cesedi enkazın altından çıkarıldı.

İSRAİL askerleri, Batı Şeria’daki El Halil kenti yakınlarındaki bir köyde, Hamas’ın İzzeddin el Kassam Tugayları’nın liderlerinden Ali İsmail Sveyti’yi evine yaptığı baskınla öldürdü.

Beyt Ava köyündeki ev, önceki gece yarısı İsrail askerleri, sınır polisi ve iç istihbarat örgütü Şin Bet ekibi tarafından sarıldı. İsrailli bir askeri sözcü, Ali Sveyti’nin, 20 yılı aşkın bir süredir İsrail’e karşı silahlı eylemlerde yer aldığını belirterek, yıllardır arandığını söyledi.

Sveyti’nin yaşadığı Beyt Avva köyüne giren İsrailli güçler, megafondan teslim olması çağrısında bulundu.

Teslim olmadı

Ekipler, teslim olmayı reddeden Sveyti’nin (42) saklandığı eve bomba atıp ateş açtı. Ev daha sonra buldozerlerle kısmen yıkıldı. 14 çocuklu Sveyti’nin cesedi, yıkıntılar arasından çıkarılırken, ev sahibi ve üç akrabası da tutuklandı.Baskından sonra Sveyti’nin cenazesini alan bazı köylüler ile İsrail askerleri arasında da olaylar çıktı. Askerler, öfkeli köylüleri dağıtmak için ateş açarak gözyaşartıcı bomba kullandı. Olaylarda 7
Filistinli de yaralandı.

Bir Kassam komutanına suikast düzenlemenin tehlikeli bir suç olduğunu açıklayan Hamas, Sveyti’nin intikamının alınacağını bildirdi ve cinayetten Filistin lideri Mahmud Abbas’ın güçlerinin sorumlu olduğunu öne sürdü. Sveyti, El Halil’de İsrailli hedeflere çeşitli saldırılar düzenlemekten, 2004 yılında da bir İsrailli askeri öldürmek ve ikisini yaralamaktan 8 yıldır aranıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!