Hamas, kimyasal saldırı düzenleyebilir

Güncelleme Tarihi:

Hamas, kimyasal saldırı düzenleyebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 02:08

Ortadoğu'daki umut verici gelişmeler yaşanırken, Hamas'ın intihar saldırılarında kimyasal silahlara başvurabileceği iddia edildi.

İsrail istihbarat yetkililerine göre, Hamas'ın Katar, Suriye, Ürdün gibi yurt dışında olan askeri kanat liderleri kimyasal silahlara öncelik verme kararı aldı. Hamas, ilk kez 1997'de zehirli kimyasal maddeleri ev yapımı bombalarda kullandı. Üst düzey bir istihbarat yetkilisine göre, rahatlıkla ele geçirilebilen kimyasallardan yararlanan Hamas şimdilerde bu konuda çok daha hırslı ve sarin gazı ve benzerlerinin peşine düştü.

İsrail Hükümeti, paniğe yol açabileceği endişesiyle kimyasal saldırıların sayısını açıklamadı. Ancak Hamas'ın son saldırılarında zehirli maddeler kullandığı biliniyor. Geçen ay Kudüs'te kalabalık bir merkezde bir intihar komandosunun eyleminden kısa bir süre havaya uçan bomba yüklü araçta çok miktarda böcek zehiri bulunuyordu. Dört gün sonra iki bakanın buluştuğu Kudüs'teki bir otelin yakınındaki intihar saldırısında da militanın üzerinde benzer zehirli kimyasallar içeren bomba bulunmuştu. Kimyasal silahlarla saldırıya karşı hastaneleri alarma geçiren İsrail, bombalı saldırılarda kimyasal tespiti için uzmanların da tetikte olacağını kaydetti.

Hamas ise İsrail'de kimyasal saldırı paniğine yol açtığı için internet sitesinde övünüyor. İsrail, yeni, kimyasal bombaların mimarının Jassar Samaru ve Nassim Abu Rus olduğunu, Batı Şeria'nın Nablus kasabasında bir laboratuvarda faaliyet gösterdiklerini ve arananlar listesinin ilk sırasında yer aldıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!