HAMAS girişiminizden dolayı size müteşekkiriz

Güncelleme Tarihi:

HAMAS girişiminizden dolayı size müteşekkiriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 00:00

Katar’ın başkenti Doha’da karikatür kriziyle ilgili yapılacak toplantı öncesinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile buluşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Türkiye’nin Filistin sorunu sürecinde üstlendiği rolü övdü.

Annan, Filistin seçimlerini kazanan canlı bombaların örgütü HAMAS’ın en üst düzey temsilcilerinin Türkiye’ye davet edilmesini de, "yararlı bir girişim" olarak niteleyerek, "HAMAS konusundaki girişimleriniz nedeniyle size müteşekkiriz" dedi.

Samimi bir ortamda geçtiği bildirilen görüşmede, Gül, Ortadoğu barış süreci ile ilgili olarak, Türkiye’nin bakış açısını anlattı ve yapılan son girişimler hakkında Annan’a bilgi verdi. Annan ise bunun üzerine Gül’e şunları söyledi:

"Bu süreçte sizin rolünüz bizim için çok önemli. HAMAS konusundaki girişiminizden dolayı size müteşekkiriz. Bunun yararlı bir girişim olduğuna inanıyorum. HAMAS’a ereken mesajların verilmesi konusunu Davos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre önce yaptığımız görüşmede ele almıştık. O zaman, Hamas’a doğru mesajlar verilmesi gerektiğine dikkat çekmiştim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!