Hamas: Ateşkes için mutabakata vardık

Güncelleme Tarihi:

Hamas: Ateşkes için mutabakata vardık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 00:11

Gazze Şeridi’nde havan topu ateşi ve İsrail’in hava saldırılarıyla tırmanan gerilimle ilgili Filistinli Hamas, 2014’ten bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşmasına geri dönme konusunda İsrail ile aracılar yoluyla anlaştıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye yaptığı yazılı açıklamada, “Direniş, düşmanı püskürtme ve angajman kurallarını değiştirmesini önleme konusunda başarılı olduktan sonra son saatlerde bazı aracılar devreye girdi. Gazze’deki ateşkes anlaşmasına geri dönme ve Filistin direniş grupları ile işgal güçlerinin aynı kurallara bağlı kalması hususunda mutabakat sağlandı” ifadelerini kullandı.

İSRAİL ANLAŞMAYI REDDETTİ
Ancak Fransız AFP ajansının haberine göre İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz mutabakat için bir görüşme yapıldığı haberlerini reddetti. Bununla beraber üst düzey bir İsrailli güvenlik yetkilisi, Gazze’den ateş açılmadığı sürece İsrail’in de operasyon yapmayacağını kaydetti. Gerilim sürmekle beraber Gazze’nin dün genelde sakin olduğu bildirildi.        

Haberin Devamı

Hamas ve İslami Cihad da İsrail’in Filistinliler aleyhinde işlediği suçlara cevap olarak İsrail bölgelerine havan topu saldırısı düzenlediğini açıklamıştı. İsrail savaş uçakları, önceki akşam ve dün sabah Gazze Şeridi’nde Hamas, İslami Cihad ve diğer grupları hedef almıştı. İsrail’in saldırılarında 4 Filistinli ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!