Hamas, Abbas'a dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Hamas, Abbasa dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 15:32

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketi, örgütü yalanlarıyla kötülediği gerekçesiyle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas hakkında dava açtı.

Haberin Devamı

FKÖ, ABBAS'IN GÖREV SÃœRESÄ°NÄ° UZATIYORÂ

Hamas hareketinin üst düzey siyasi liderlerinden Mahmud Zahar, yaptığı açıklamada, davanın Abbas'ın özellikle, Gazze Şeridi'ndeki İsrail askeri operasyonu sırasında Hamas liderlerinin Mısır'a kaçtığı yolundaki sözleri nedeniyle açıldığını bildirdi.

Hamas'ın resmi internet sitesine göre, Zahar, davanın Gazze'deki mahkemede açıldığını belirtti, ancak Batı Şeria'daki kamu savcılığının da mevcut koşullar altında Abbas'ı sorgulayabileceğini ifade etti.

Abbas'ın, dün Ramallah'ta toplanan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Merkez Komite toplantısının açılışında, Hamas'ın kendisine gizlice, hem başkanlık görevinin hem de Filistin Yasama Meclisi'nin süresinin 3 veya 4 yıl uzatılmasını önerdiğini söylemesinin de bu "yalanların yeni bir örneğini oluşturduğu" öne sürüldü.

Haberin Devamı

Hamas, Abbas'ın konuşmasının tümüyle yalanlar ve çelişkilerle dolu olduğunu ve kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını iddia etmişti.

Açıklamada, Filistin Devlet Başkanı'nın "kendisinin ve El Fetih liderlerinin diyalog anlaşmasına, Dörtler Grubu'nun tüm koşullarının tanınmasındaki ısrarları ve cezaevlerindeki tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemeleri gibi nedenlerle varılamadığını söylemediği ifade edildi ve bunda Hamas'ı suçlaması eleştirildi.

Hamas, Abbas'ın başkanlık süresiyle yasama organının süresinin uzatılmasını kabul etmediğini vurguladığı açıklamada, Abbas'ın 5 yıldır görevde kalarak, bu görevi 4 yılla sınırlayan Filistin Temel Yasası'nın hükümlerini ihlal ettiği de kaydedildi.

Hamas, İsrail ile yürüttüğü görüşmelerin başarısız olduğunu açıklama cesaretini göstermesini istediği Abbas'ı, "İsrail işgal kuvvetleri ile güvenlik konusunda yaptığı işbirliğine, Batı Şeria'da Hamaslıları tutuklama kampanyalarına son vermeye" çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!