Hamaney'den tüm Müslümanlara Filistin'e yıllık yardım önerisi

Güncelleme Tarihi:

Hamaneyden tüm Müslümanlara Filistine yıllık yardım önerisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 14:52

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dünyadaki bütün Müslümanlara Filistinlilere yıllık mali yardım yapılması önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

İran devlet televizyonundaki habere göre, başkent Tahran'da Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal ile görüşen Ayetullah Hamaney, ”Bütün Müslümanların Filistinlilere yıllık mali yardımda bulunması için bir plan geliştirmek lazım” diye konuştu.

Bu yardımın Müslümanlarla Filistin davası arasında önemli bir bağ kuracağına işaret eden Ayetullah Hamaney, bunun dünyada da önemli bir etkisinin olacağını söyledi. İsrail'i tanımayı kabul etmeyen ve İsraillilerle müzakerelere yanaşmayan Hamas'ın bu pozisyonuna da destek veren Hamaney, Filistinli mültecilerin geri dönmesini ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olmasını istedi.

Hamaney, “Bu kırmızı çizgilere saygı, zafere giden tek yoldur. Direnişin güçleri, bütün kapıların kapalı görüldüğü bir zamanda mücadeleye devam ediyor. İlahi vaatler birbiri ardına gerçek oluyor” dedi ve bu vaatleri, İsrail'in geçen yaz Gazze Şeridi'ne çekilmesine atfen “Gazze'nin kurtuluşu” ve Hamas'ın “Filistin seçimlerini kazanması” olarak sıraladı.
Hamas'ın siyasi lideri Meşal, dün akşam resmi ziyaret için Tahran'a gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!