Hamaney'den muhalefete sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Hamaneyden muhalefete sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 16:18

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Huzur ve güveni bozacak her türlü söz ve eylemden kaçınılması konusunda ilgili herkesi" uyardı.

Ayetullah Hamaney, yasama, yürütme ve yargı erklerinin de hazır bulunduğu toplantıda halka hitaben yaptığı konuşmada, seçim sonrasındaki gelişmeler ve yapılması gerekenlerle ilgili uyarılarda bulundu.

"Halkın huzur ve güvenini bozmaya yönelik girişimleri en büyük günah olarak" niteleyen Hamaney, "Büyükler ve önde gelenler, dikkatli ve uyanık olsunlar. Huzuru bozacak söz, yorum ve davranışlar, halkın gittiği yolun karşısında yer almaktır" dedi.

"Her kim her ne ad ve unvanla olursa olsun, halkı güvensizlik ortamına sürüklemek isterse tüm halk tarafından nefretle karşılanacak" diyen Hamaney, "Herkes söz ve davranışına, hatta söylemesi ya da söylememesi gerekenlere dikkat etsin. Zira konuşulması gereken yerde susmak görevi yerine getirmemektir. Söylenmemesi gerekenleri de söylemek sorumluluğa aykırıdır" ifadesini kullandı.

Hamaney, "Sorumluluk sahipleri dikkat etsinler büyük ve zor bir imtihanla karşı karşıyalar. Bu imtihanda başarılı olmamak sadece onların reddedilmelerine değil aynı zamanda devrilmelerine sebep olacak" diye konuştu.

Sorunların aşılmasında akıllıca ve uyanık hareket edilmesini isteyen Hamaney, "Kendimiz yargıda bulunalım; söz ve davranışlarımız Allah rızası ve ihlas için mi yoksa birilerinin teveccühünü çekmek için mi. Bu yüzden kendimizi kandırmayalım" dedi.

"Milletin son 30 yılda olduğu gibi son olaylarda da vefalı olduğunu gösterdiğini" belirten Hamaney, "Halk arasında sosyal yaşamın farklı alanlarında görüş farklılığı söz konusu ve herkes kendi görüşünü beyan ediyor. Ancak halk nizama zarar vermek isteyen ve düşmanlık edenler olduğunu hissettiğinde de onlardan yolunu ayırıyor" diye konuştu.

BÜYÜK GÜÇLER İRAN'I ENGEL OLARAK GÖRÜYOR

Ayetullah Hamaney, "Bağımsızlık yolunda hareket eden milletleri bu yoldan alıkoymak için büyük güçlerin her yolu denediğini" söyledi.
Son olayların, İran halkı için önemli bir ders ve tecrübe olduğunu kaydeden Hamaney, "Huzur ve güven ortamında bile düşmanların planlarından gafil olunmaması gerektiğini" ifade etti.

Hamaney, "İran halkının düşmanları, kitle iletişim araçlarıyla çatışma, tahrik, tahrip ve güvensizlik yaratmak için gafil ve cahil grupları yönlendiriyor. Diğer yandan da İran'ın iç işlerine karışmadıklarını iddia ediyorlar. Halbuki bu, en aşikar bir şekilde müdahalededir" dedi.
Halkın, tahrik ve tahripçilerden farklı olduğunu belirten Hamaney, "Düşmanlara ait basın yayın organlarının, huzur ve güveni bozmak isteyenleri de halktan göstermeye çalıştığını" söyledi.

Hamaney, "Büyük güçlerin, İran'ın karşısında yer almaları ve özellikle Orta Doğu'da hedeflerine ulaşmada İran'ı bir engel olarak görmeleri, nizamın, devletin, halkın ve ülkenin gücünü gösteriyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!