Halkının haykırışına kulak ver

Güncelleme Tarihi:

Halkının haykırışına kulak ver
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır ve Tunus’taki olaylara ilişkin sessizliğini dün bozarken, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e, “Halkın haykırışlarına son verecek insani taleplerine kulak verin" dedi.

Haberin Devamı

KONUŞMA DÜNYADA BOMBA ETKİSİ YARATTI

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI YABANCI AJANSLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI MISIR'DA DA YANKI BULDU

Halktan gelen değişim arzusunu hiç tereddüt etmeden karşılayın” uyarısında bulundu. “Halka rağmen hiçbir iktidar ayakta duramaz” diyen Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda şöyle konuştu:

Faniyiz, kalıcı değiliz   

“Sayın Mübarek’e çok samimi tavsiyede, çok içten bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bizler faniyiz, kalıcı değiliz. Her birimiz ölecek ve geride bıraktıklarımızdan dolayı sorgulanacağız. Müslümanlar olarak hepimizin gideceği yer, 2 metreküp çukurdur. Seninle beraber gelen sadece kefen olacak. O kefenin kadri kıymetini bilelim. Onun için diyorum halkın haykırışına son verecek insani taleplerine kulak verin, kulak verelim. Halktan gelen değişim anlayışını hiç tereddüt etmeden karşılayın. Açıkça söylüyorum, istismarcıların, kirli odakların, Mısır üzerine karanlık senaryoları olan kesimlerin inisiyatif almasına fırsat vermeden, Mısır’ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın. Özgürlükler ertelenemez, gözardı edilemez. Aylar süren seçimlerin adı, demokrasi olamaz. Biz, 24 saatte seçimi bitiriyoruz. Mısırlı kardeşlerimize de sesleniyorum, tüm bu direniş sürecinde silahtan uzak, ama tarihinize, kültürünüze de sahip çıkın. Demokrasi ve özgürlük bir ulufe değil, insani bir haktır.”

Mazlumun yanındayız

“AK Parti sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde hiç çekinmeden, korkmadan asla ve asla tereddüt etmeden mazlumun, mağdurun yanında olmuş, her zaman statükonun, baskı ve zulmün karşısında cephe almıştır. Zalime ‘dur’, katile ‘katil’ diyen Türkiye ezberleri bozmakta, tabuları yıkmaktadır. Tarihte baskıyla, sindirmeyle, korkutmayla ayakta kalmayı başaran hiçbir yönetim olmamıştır. Halka gözünü, gönlünü, kulağını kapatan yönetimler bilesiniz ki uzun ömürlü olamaz. Halka rağmen hiçbir iktidar ayakta duramaz.”

Haberin Devamı

Erdoğan konuştu Mısır coştu

EL CEZİRE Televizyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün TBMM AK Parti grubunda yaptığı konuşmayı canlı olarak yayımladı. Erdoğan’ın Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e reform çağrısında bulunduğu konuşma, başından itibaren Arapça simültane çeviri ile ekrana taşındı. Konuşmayı duyan, Tahrir Meydanı’ndaki göstericiler Erdoğan lehine sloganlar atıp, “Türk Başbakan’ın sözleri bir lidere yakışır şekildeydi” dedi. Erdoğan, 8-9 Şubat için planlanan Mısır gezisini ülkedeki durum normale dönünce gerçekleştirmek üzere ertelediğini açıkladı. Uluslararası haber ajansları da Erdoğan’ın sözlerini ‘flaş’, ‘son dakika’  anonslarıyla duyurdu.

Haberin Devamı

MISIR'DA BİR MİLYON AYAK SESİ / WEB TV

HALK TAHRİR MEYDANI'NA AKIN EDİYOR / FOTO GALERİ

GOOGLE VE TWITTER MISIR'DAKİ İNTERNET YASAĞINI DELDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!