Halep’te bombardıman

Güncelleme Tarihi:

Halep’te bombardıman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 21:02

Şiddetli çatışmalar ve tarafların karşılıklı yığınağına sahne olan Suriye’nin Halep kentinde önceki günden bu yana süren Esad rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu en az 45 sivil hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava bombardımanının dün de sürdüğünü, hava saldırılarının muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu mevzilerini hedef aldığını bildirdi. Halep şehrinin doğusunda muhaliflerin denetimindeki bölgede görevli bir Fransız haber ajansı AFP muhabiri, hava saldırılarının özellikle şehrin güneyindeki Ramussa semtinde yoğunlaştığını bildirdi. Geçen hafta sonu muhalifler 7 Temmuz’dan beri süren rejim kuşatmasını Ramussa’da kırmıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep’in muhaliflerin rejim kontrolündeki batı kesimine yönelik topçu ateşinde de 9 sivilin öldüğünü bildirdi.

YIĞINAK SÜRÜYOR

Halep kentinde rejim ve muhalifler kente yığınak yapmayı sürdürüyor. Fetih Ordusu geçen hafta sonu yaptığı açıklamada tüm şehri ele geçirme hedefini ilan etmişti. Öte yandan şehirde kötüleşen insani durumla ilgili başka Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere yardım kuruluşlarının çağrıları artmıştı. BM, kente insani yardım konvoylarının ulaşması için haftada 48 saatlik ateşkes uygulanmasını istiyordu. Geçen hafta Esad rejiminin müttefiki Rusya, saat 10.00-13.00 arası günde 3 saatlik ateşkes önerisini getirmiş ancak bu, BM tarafından yetersiz bulunmuştu. Halep’te muhaliflerin denetiminde olan doğu bölgelerindeki 300 bin civarında sivil de dahil olmak üzere 1.5 milyon insanın yaşadığı sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!