Halep için yoğun diplomasi

Güncelleme Tarihi:

Halep için yoğun diplomasi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 20:03

Şam yönetiminden yapılan açıklamayla “sessizlik rejimi” dün Doğu Guta’da 48 saat uzatılırken, Halep şehrini de bu rejime katma çabaları sürüyor.

Haberin Devamı

Rusya’nın Suriye’deki merkezinde görevli Rus General Sergey Kuralenko önceki gün Halep’in de sessizlik rejimine dahil edilmesi için görüşmelerin sıklaştığını söylemişti. Bununla beraber Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, 30 Nisan’da Halep’teki durum konusunda Esad’a baskı yapmayacaklarını söylemişti.

Suriye’deki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yenileme sürecinde olduklarını belirten ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise “Özellikle de Halep’e odaklanmış durumdayız. Rusya ve ABD, Suriye’de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının uygulanmasını sağlamak için Cenevre’de faaliyet gösterecek ek ekip oluşturma noktasında anlaştı” diye konuştu. Kerry, Cenevre’de Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el Cubeyr ile de görüştüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

‘NUSRA GEREKÇE OLAMAZ’

El Cubeyr, El Kaide’nin kolu Nusra Cephesi’nin ılımlı muhaliflerle bağlantısı olduğunu iddia etmesinin Suriye rejimi ve Rusya’ya, hastaneleri bombalaması hakkını vermeyeceğini belirterek, “Halep’i bombalayarak etnik temizlik yapıyorlar ve bütün muhalifleri Halep’ten uzaklaştırmak istiyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!