Hain pusu dünya basınında

Güncelleme Tarihi:

Hain pusu dünya basınında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 15:53

Teröristlerin Irak sınırında 15 Mehmetçik'i şehit etmesini dünya basını flaş haber olarak geçti. İngiliz yayın kuruluşu BBC, "tezkere sonrası ilk saldırı" derken, Fransız Le Monde gazetesi “öldürücü çatışmalar” diye yazdı.

Haberin Devamı

İngiliz yayın kuruluşu, BBC, Hakkari'de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit olduğunu duyurdu. BBC, saldırının tezkerenin onaylanmasından sonra yapılan ilk saldırı olduğuna dikkat çekti.

BBC, “Saldırı, Türk Parlamentosu’nun askerlere, asileri kovalamak için Irak’a sınır ötesi operasyonu düzenlemeye izin vermesinden sonra ilk saldırıdır” dedi.

Tezkereye ilişkin oylamanın, 30’ya yakın asker ve sivilin öldürüldüğü saldırıların arkasında gerçekleştiğine dikkat çeken BBC, Kuzey Irak’ın sınıra yakın bölgesinde 3 bin kadar “PKK savaşçısı”nın üslendiği sanıldığını da kaydetti.

BBC, “Hükümet, Irak’tan kaynaklanan Kürt ayrılıkçı saldırılarına karşı bir şeyler yapması için kamuoyunun ve askerlerin baskıların altında” yorumunu yaptı.

LE MONDE: SINIRDA KANLI ÇATIŞMALAR

Haberin Devamı

Fransız Le Monde gazetesi de internet sayfasında  “Irak sınırına yakın bölgede ayrılıkçı Kürtler ile Türk ordusu arasında “öldürücü çatışmalar”ın meydana geldiğini, olayda çok sayda Türk askerinin öldüğünü belirtti.

 Fransız gazetesi, Irak sınırına yakın bölgedeki çatışmalarda çok sayıda Türk askerinin şehit olduğunu hatırlatarak, “Bu kayıplar, Türk Parlamentosu’nun Çarşamba günü Kuzey Irak’taki PKK üslerine yönelik bir saldırıya yeşil yakmasından bu yana ilk askeri kayıplardır” diye yazdı.

 Türkiye’nin sınır ötesi operasyonunun bölgeyi istikrarsızlaştırmasından korkulduğunu belirten gazete, Bağdat ve Washington’un  tek taraflı bir operasyona karşı geldiklerini, Iraklı Kürtlerin de topraklarına yönelik herhangi bir müdahaleye direneceklerini söylediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!