Haider'e Roma'da tepki

Güncelleme Tarihi:

Haidere Romada tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'daki iktidar ortağı aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi'nin (FPÖ) eski lideri, Kaernten Valisi Jörg Haider Vatikan'a geldi. Vatikan'ın bu yılki Noel ağacını getiren 250 kişilik heyette bulunan Haider, kaldığı otelden onlarca polis eşliğinde ayrıldı.

Vatikan'ın açıklamasına göre, Papa İkinci Jean Paul, heyete hitap etmeden önce Haider ve heyetteki bir piskoposla birkaç dakika görüştü.

Haider de çok sıcak karşılandığını, kişisel konular hakkında kısaca görüştüklerini, siyasi konuşmalar olmadığını söyledi. Bir konuşmasında İtalya hükümetini yasadışı göçe ilgisiz kalmakla suçlayan Haider'in de heyette yer alacak olması ülkede tartışmalara yol açmıştı.

YOĞUN PROTESTO GÖSTERİLERİ

Sendikalar, çeşitli kuruluşlar, sol ve merkez sol partilerin çağrısıyla Haider'in heyette yer almasını protesto için önceki gün düzenlenen gösterilere milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları da katılmıştı. Vatikan'ın birkaç kilometre uzağında bugün de öğrenciler, yine Haider'i protesto gösterisi düzenlediler.

Haberin Devamı

Vatikan, ağacın 1997'de Haider Kaernten'e vali olmadan önce kendilerine bağışlandığını açıkladı. Papa İkinci Jean Paul'ün huzurunda bugün Noel ağacının hediye edilmesiyle ilgili tören düzenlenecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!