Güzellik yarışmasında koronavirüs skandalı!

Güncelleme Tarihi:

Güzellik yarışmasında koronavirüs skandalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 11:52

Meksika'daki güzellik yarışmasında koronavirüs skandalı yaşandı. 32 yarışmacıdan 15’inin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktı. Bu durumu gizlemek isteyen organizatörler isimsiz ihbar ile yakayı ele verdi.

Haberin Devamı

Meksika, güzellik yarışması organizatörlerinin imza attığı skandalı konuşuyor.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Miss Mexico 2021 güzellik yarışması organizatörleri yarışmacıların virüs taşımalarını görmezden geldi.

Aynı habere göre, yarışmaya katılan adayların neredeyse yarısı koronavirüse yakalanmasına rağmen yarışma sürecinin devam etmesine karar verildi.

Güzellik yarışmasında koronavirüs skandalı

Adının açıklanmaması koşulu ile konuşan bir sağlık bakanlığı yetkilisi 32 yarışmacıdan 15’inin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Organizatörlerin ayrıca skandalın ortaya çıkmasını engellemek için yarışmacılara 'şikayetlerinizi dile getirmeyin' uyarısında bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Testi pozitif çıkan yarışmacılarda öksürük, vücut ağrısı ve yüksek ateş gibi belirtiler görüldüğü de gelen bilgiler arasında.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, skandal isimsiz bir telefon ihbarı ile ortaya çıktı. İhbarı yapan kişinin bir yarışmacı olduğu düşünülüyor.

Güzellik yarışmasında koronavirüs skandalı

Salgından en çok etkilenen 15'inci ülke konumunda bulunan Meksika'da son 24 saatte 8 bine yakın vaka tespit edildi ve 269 ölüm gerçekleşti.

2.5 milyondan fazla insana virüsün bulaştığı ülkede salgın boyunca 233 bin 958 kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!