Güzel bir melodi, ses duyduğunuzda kalbinizde açılım başlar...

Güncelleme Tarihi:

Güzel bir melodi, ses duyduğunuzda kalbinizde açılım başlar...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 12:29

Etnik grupları müzikleriyle kaynaştırmayı amaçlayan Offenbach’taki Main Weltmusik Festivali’nin üçüncüsü de başarılı geçti. Katılımcılar sanatçıları ayakta alkışladı. Festivali düzenleyenlerden Su Arts Başkanı Hasan Yükselir, “Dördüncüsü de olacak, üstelik kalıcı olacak” dedi.

Haberin Devamı

SU Arts derneğinin Hessen Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Tarek Al Wazir ve Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanı Horst Schneider himayesinde düzenlediği festivalde, ünlü sanatçı Hasan Yükselir’in yanı sıra, Sedaa, Razbar Ensemble, Trio Rosenrot, Vural Güler, Dijle Yükselir, Flamenco Sentìo ve Magical Rebab Duo sahne aldı. Moğol Sedaa ve Fars Razbar Ensemble’nin ritimleri, Flamenco Sentio’nun dansıyla, Hasan Yükselir ve genç yetenek Dijle Yükselir’in türküleri, Trio Rosenrot’un halk ezgileriyle harmanlandı. Offenbach Belediye Meclisi Başkanı Stefan Faerber’in de aralarında olduğu konuklar, farklı ülkelerin müziğini hayranlıkla dinledi.

KALICI OLACAK

Su Arts Başkanı Hasan Yükselir, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Festivalin Offenbach için önemli olduğunu belirten Yükselir, şunları söyledi:
“Birinci, ikinci ve üçüncü festival gerçekleşti. Festival planımız, ilk başta planladığımız şekilde yürüyor. Bizi zayıflatan hiçbir şey yok. Dördüncüsü de olacak, üstelik kalıcı olacak. Şimdiden tarihini ve yerini belirledik. Festivalimize belediyenin tarih vermesi, onu kültür takvimine alması önemliydi. Biz de onları mahcup etmeyeceğiz, kalitesini daha da artıracağız. Festivalimiz Hessen Eyaleti’nin de desteğiyle çok büyüyecek. Haftada üç güne, bir haftaya çıkacak durumdayız. Offenbach’ın bütün elverişli mekanlarında gerçekleştirmek istiyoruz. Offenbach’ta 180 ülkeden insan barış içinde birlikte yaşıyor. Bu festival Asya ağırlıklı oldu. Çünkü Almanya Asya’dan büyük bir göç alıyor. Bu insanlar burada yaşayacaksa, Almanya’nın düşüncesi şu olmalı. Bu insanların uyumu için onları tanımak gerek. Onları tanırsanız entegre etmek daha da kolaylaşır. Tanımak saygı duymaktan geçer. Tanıma sürecinde en önemli enstrüman da müziktir. Onların müzik hayatı, müzik dünyalarıdır. Güzel bir melodi, ses duyduğunuzda kalbinizde açılım başlar. Müzik tek ortak dildir. Suriyelileri festivale dahil etme konusunda ön çalışmamız var. Bütün uluslar bir araya gelmeli, dostça birlikte yaşamalı. Festivalimiz birlikte yaşama, sosyal, ekonomik, siyasal barışa katkıdır.”
Festival finalinde sanatçılar ‘Dostum Dostum’ türküsünü birlikte seslendirdi.

BAKMADAN GEÇME!