Güney Kore uçağında pilot hatası iddiası

Güncelleme Tarihi:

Güney Kore uçağında pilot hatası iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz salı günü Guam Adası'nda düşen Güney Kore Havayolları'na ait Boeing 747 tipi yolcu uçağının geçirdiği kazada şüpheler pilot hatası üzerinde yoğunlaşıyor. Uçağın her iki kara kutusunda da yapılan ilk incelemeler sonucu, uçuş mürettebatının hiçbir acil durum bildiriminde bulunmadığı anlaşıldı. Amerikan Ulusal Ulaşım Güvenliği Dairesi'nden George Black, kaza mahallinde yapılan araştırmalarda da, uçakta mekanik arıza bulunduğunu gösteren hiçbir kanıta rastlanmadığını söyledi.

Kazanın bir şekilde insan hatasından kaynaklandığını belirten Black, ‘‘Yine de doğrudan pilotu suçlamak için zaman henüz erken. Kesin sonuca varmak için daha fazla veri toplamamız gerekiyor'' dedi. Black ayrıca, pilotun irtifayı şaşırarak uçağı pist yerine tepeye indirmeye çalıştığını iddia eden NBC Televizyonu'nun haberini de yalanladı; ‘‘Böyle bir kaza kolay kolay meydana gelmez'' dedi.

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten diğer yetkililer de uçağın teknik kayıtlarıyla, ses bantlarının yer aldığı kara kutular üzerindeki incelemenin tamamlanmasından sonra, kazanın kesin nedeninin bulunacağını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!