Gül'den tek taraflı adım uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Gülden tek taraflı adım uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 10:36

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün İsrail ziyareti, bölge basınında da geniş yer aldı. İsrail gazeteleri, Gül’ün tek taraflı adımların barışı sağlayamayacağı sözlerini öne çıkardı.

İsrail basını, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün tek taraflı adım atılmaması gerektiği sözlerine vurgu yaptı. Abdullah Gül’ün İsrail ve Filistin ziyaretini bölge basınında da geniş yer buldu. İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, Gül’ün Hizbullah karşısında güce dayalı tek taraflı adımların atılmaması gerektiği sözlerini aktardı. Gül’ün böylesine kritik bir dönemde İsrail’i ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söylediği belirtilen haberde, Gül’ün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına destek verdiği kaydedildi.

Haberde, Kudüs ziyareti sırasında bir Arap gencin Gül’e bağırdı ve gencin bölgeden uzaklaştırılarak göz altına alındığı ifade edildi. Jerusalem Post gazetesinde de Gül’ün barışın tek taraflı adımlarla ve güçle sağlanamayacağının daha önce de kanıtlandığını söylediği aktarıldı.

Haberde Gül’ün, Türkiye’nin İsrail-Filistin gerginliğinde iki devletli bir çözüm için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söylediği de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!