Gül: Artık kafana göre bir standardı olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Gül: Artık kafana göre bir standardı olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2005 02:05

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlamasıyla birlikte, Türk halkının yaşam standardının yükseleceğini söyledi. Gül, ‘Artık herkesin kendi kafasına göre bir standartı olmayacak. Burada belki zorlanacağız, ama bu böyle olacak’ dedi. Gül Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlamasını ‘Dünya için tarihi bir gündür’ diye nitelerken, insanlığın 11 Eylül’den bu yana olumlu yönde belki de ilk kez önemli bir gelişme ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Gül dün Lüksemburg’daki basın toplantısında şu mesajları verdi:

REFAHIMIZ ARTACAK

AB içinde yer almak orta ve uzun vadede refah açısından ülkeye çok şey getirecektir. Kısa vadede çok şey kazandıracaktır. Faizlerin sadece bir puan düşmesi bile bize 2.5 milyar dolar kazandırmaktadır. Müzakerelerle birlikte hayat standartları düzlüğe çıkacak. Belki zorlanacağız. Çünkü 80 bin sayfalık müktesebatı Türkiye’ye uyarlamamız lazım. Artık herkesin kafasına göre istediği yaşam standardı olmayacak. Herşey AB kurallarına uygun olacak. Sağlık, ulaşım, gıda güvenliği gibi hayatın her alanında düzenimiz olacak.

BAKANLARIN BİRİNCİ İŞİ

Bundan sonraki süreçte bütün bakanları bu işin içine sokacağız. Birinci iş bu olacak ki, Türkiye yaşamın her alanında Avrupa standardını yakalayabilsin.

Danke Österreich

TÜRKİYE’de olduğu gibi müzakarelerin başladığı Hırvatistan’da da bir sevinç havası sözkonusu. Hırvat basını, özellikle müzakerelerin başlaması için kendilerine büyük destek veren Avusturya’ya ‘teşekkür’ mesajlarıyla çıktı.

24 sata: Danke Österreich (Almanca)- ‘Teşekkürler Avusturya.’

Jutarnji List: AB vatandaşlarına selam.

Novi List: Avrupa kapısı açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!