Güç paylaşımını konuşacaklar

Güncelleme Tarihi:

Güç paylaşımını konuşacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 12:37

Kıbrıslı iki lider Talat ve Hristofyas yarın dördüncü kez buluşacak ve bu kez güç paylaşımını konuşacak.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yarın dördüncü kez bir araya gelecek.

Lefkoşa ara bölgede bulunan, BM kontrolündeki Uluslararası Havaalanı yakınında kapsamlı müzakereler için tahsis edilen binada yapılacak görüşmeye, liderin heyetleri ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun'un da katılacak.

HAFTALIK GÖRÜŞMELER

11 Eylül'de başlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde cuma günü üçüncü kez bir araya gelen liderler, her hafta görüşmeyi kararlaştırmıştı.

Yarınki görüşmede de ilk üç görüşmede ele alınan "Yönetim ve Güç Paylaşımı" konusu üzerinde durulacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dünkü açıklamasında, Hristofyas ile kapsamlı müzakereler çerçevesinde cuma günü yaptığı görüşmenin, karşılıklı anlayış bakımından "oldukça iyi geçtiğini" belirterek, "Kıbrıs Rum tarafı da, Türk tarafı da yeniden çözüm için çalışacağı konusunda birbirlerine güvence vermiştir, bu konuda daha yoğun çalışma kararı da almıştır" demişti.

Haberin Devamı

TALAT 'MOMENTUMU KORUMAK' İSTİYOR

Talat, bununla "oldukça önemli bir adım atıldığını", 3 hafta boyunca yaşanan gerginliklerden sonra bu anlayışa varmanın ve birlikte daha hızlı süreç yaşamanın gereğini ortaya koymanın oldukça önemli olduğunu söylemişti.

Bu momentumu korumak ve görüşmelerde arayı açmamak gerektiğini ifade eden Talat, "Çünkü arayı açarsak, araya şeytanlar girer ve iş soğur, iş bozulur, tatsızlaşır. Bu üç haftada bunu gördük. İsim vermek istemiyorum ama, birçok şer odağı diye ifade edilen odak araya girdi ve adeta ortamı zehirledi. Bunu önleyebilmemiz için daha sık buluşmamız ve daha dikkatli mesajlar vermemiz lazım" demişti.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas da cuma günkü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmeden genel olarak memnun olduğunu ifade ederek, "Merkezi hükümetin yetkileriyle ilgili bir iki adım attık" diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!