Guardian: Türkiye'nin alarma geçme nedeni var

Güncelleme Tarihi:

Guardian: Türkiyenin alarma geçme nedeni var
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 01, 2005 14:59

The Guardian gazetesi, Türkiye’nin Irak’taki gelişmeler karşısında "alarm durumunda olmak" için nedeni bulunduğunu yazdı.

Haberin Devamı

İngiliz The Guardian gazetesi, Irak’taki seçime bölgedeki ülkelerin tepkilerini değerlendirdiği haberinde İsrail ve İran’ın Irak seçimlerine olumlu yaklaşmak için nedenlerinin olduğunu yazdı.

 

Gazete, "Türkiye’nin muhtemelen hemen alarm durumunda olmak için daha çok nedeni var" yorumunu yaptı.

 

Guardian alarm sözcüğünü askeri anlamda değil siyasal anlamda kullandı. Türkiye’nin, Kürtlerin özerklik çabasının bağımsızlığa yönelik olmasından şüphe duyduğunu yazan gazete, bunun Güneydoğu Türkiye’yi istikrarsızlaştırabileceğini belirterek şöyle devam etti:

  Â

Haberin Devamı

"Ankara, Kürtlerin petrol merkezi Kerkük’ü kontrol altına almalarını hoş görmeyeceğini belirtmiş bulunuyor. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün askeri müdahaleyi ima etti. Irak’ın yeni seçilmiş liderlerine ironik olarak gelebilir çelişkili bir düşüncenin iyi bir örneği olarak Sayın Gül Türkiye’nin 'demokratik ülkelerde hükümetlerin, kamuoyunun duygularını göz ardı edebilme lüksünün bulunmadığı için' Türkiye’nin kuvvete başvurabileceğini ima etti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!