"Gözlem noktalarının savaş karakolları olmadığını unutmayın"

Güncelleme Tarihi:

Gözlem noktalarının savaş karakolları olmadığını unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 08:30

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye’nin kuzeydoğusunda gözlem noktalarının kurulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye, bu gözlem noktalarının kurulmasına itiraz etmişti. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rob Manning, “Savunma Bakanı (James) Mattis’in talimatıyla NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenlik kaygılarına yanıt vermek üzere ABD güvenlik noktaları kurulmuştur. Türkiye’nin güvenlik endişelerini ciddiye alıyoruz, kuzeydoğu Suriye’ye istikrar getirme çabalarını Türkiye ile koordine etmeye kararlıyız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye’nin kuzey sınırında gözlem noktaları kurma planından rahatsızlık duyduklarını söylemişti. Plandan vazgeçilmesi yönünde Türkiye’nin talebini Akar, geçen hafta Ankara’da temaslarda bulunan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’e iletmişti. Jeffrey ise “Gözlem noktalarının savaş karakolları olmadığını unutmayın. Amacı kimsenin ateş etmesini önlemek değil. Sahada neler olup bittiğini anlamak için oradalar. Bu gözlem noktaları, bölgede neler olup bittiği hakkında bize bilgi verecek ve Türkiye’ye ateş edenlere de caydırıcı olacak” mesajı vermişti.

Haberin Devamı

RESULAYN’A GÖZLEM NOKTASI

Suriye’deki iç savaş gelişmelerini gösteren internet siteleri ABD’nin, Ceylanpınar’ın karşısındaki Resulayn’a da gözlem noktası kurduğu haberini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!