Gönül, Yunan bayramında

Güncelleme Tarihi:

Gönül, Yunan bayramında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 00:00

Türk-Yunan ilişkilerinde bir ilke daha imza atıldı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 28 Ekim Yunan milli bayramı çerçevesinde Selanik’de düzenlenen askeri geçit törenine katıldı.

Gönül, Yunan Savunma Bakanı Eveangelos Meimarakis’in davetini kabul ederek Selanik’e geldi ve Yunan milli bayramı kutlamalarına katılan ilk Türk bakan oldu. Törene, Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Genelkurmay Başkanı Dimitris Grapsas ve ana muhaleafet lideri Yorgo Papandreu’nun yanı sıra Kıbrıs Rum, Bosna Hersek ve Karadağ savunma bakanları ile Arnavutluk, Sırbistan ve Bulgaristan savunma bakan yardımcıları katıldı.

Yunanlıların 2. Dünya Savaşı’nda, 1940’da Nazi güçlerinin teslim olun çağrısına "Ohi" (Hayır) diyerek İtalyanlara karşı savaşa girmelerinin 68. yıldönümü için Selanik’deki geçit töreninde Yunan silahlı kuvvetlerinin yeni silah sistemleri de teşhir edildi. F-16 ve Mirage tipi savaş uçakları ile askeri helikopterlerin alçak gösteri uçuşları yaptıkları törende Pontus Rum dernekleri de yer aldı. Gönül, devlet televizyonu ET-3’e, Selanik’e gelmekten mutlu olduğunu belirterek Ege’nin barış denizi olması ve silahlanmaya harcanan paraların genç nesillerin ihtiyaçlarına tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. Gönül Selanik havaalanında törenle karşılandı. Yemek davetinde de Gönül ile Meimarakis yanyana oturdular. İki bakan başbaşa görüşmelerinde dünyadaki ekonomik krizin yanısıra Ege’de sürtüşmelerin daha da azalması konularını ele aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!