'Germanwings uçağını düşüren pilotun sevgilisi hamileydi'

Güncelleme Tarihi:

Germanwings uçağını düşüren pilotun sevgilisi hamileydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 12:02

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının ismi de açıklandı. Patrick Sonderheimer adlı kaptanın, kokpit kapısını içeriden kilitleyen ikinci pilot Andreas Andreas Lubitz'e, "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı iddia edildi. Öte yandan Lubitz'i faciadan kısa süre önce terk eden sevgilisi Kathrin Goldbach'ın hamile olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken ikinci pilot Lubitz tarafından kasten düşürüldüğü ortaya çıkan Airbus A320 tipi uçağın kaptan pilotunun isminin Patrick Sonderheimer olduğu bildirildi.

Mayıs 2014'te Germanwings'e katılan Sonderheimer'ın 10 yılı aşkın süredir Lufthansa bünyesinde çalıştığı belirtildi. Airbus A320 ile 6 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, kokpit kapısını içerinden kilitleyen Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamamıştı.

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, kokpite giremeyen kaptan pilot Sonderheimer, 150 kişiye mezar olan uçak düşmeden saniyeler önce, Lubitz'e, “Tanrı rızası için şu kapıyı aç” diye seslendi. Arkada yolcuların çığlıkları duyulurken, baltayla kapıyı kırmaya çalışan Sonderheimer, daha sonra ise ikinci pilota “Aç şu lanet kapıyı” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Germanwings uçağını düşüren pilotun sevgilisi hamileydi
Eski sevgiliye ima etmiş

Germanwings uçağını düşüren pilotun sevgilisi hamileydi
O pilot faciadan birkaç hafta önce…

"GÖZÜNDE SORUN VARDI"
Evinde çok sayıda antidepresan bulunan Lubitz'in görme sorununun da olduğu ve pilotluk kariyerini riske atan bu problemi de çalıştığı şirketten sakladığı bildirildi.

New York Times, görme probleminin ne derece ciddi olduğunun ya da Lubitz'in yaşadığı psikolojik sıkıntılara etkisinin bilinmediğini belirtti. Gazete, Lubitz'in bu sorunuyla ilgili tedavi gördüğünü bildirdi.

New York Times'a konuşan bir kaynak, olaya ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerin, bu rahatsızlığın psikosomatik olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Düsseldorf Üniversitesi Hastanesi, Lubitz'in Şubat ayında bu hastanedeki bir klinikte muayene olduğunu açıkladı. Açıklamada, son olarak 10 Mart'ta hastaneye gelen Lubitz'in neden muayene olduğu belirtilmedi. Hastane, genç pilotun depresyon tedavisi için geldiği yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Bild am Sonntag, retinasında yırtık olduğu öne sürülen Lubitz'in gözünü kaybetmekten korktuğunu belirtti.

"HAMİLE" İDDİASI
Öte yandan Lubitz'i faciadan kısa süre önce terk eden yedi yıllık sevgilisi Kathrin Goldbach'ın hamile olduğu iddia edildi. Bild am Sonntag, Lubitz ile aynı evi paylaşan ve öğretmenlik yaptığı belirtilen Goldbach'ın, geçen haftalarda öğrencilerine hamile olduğunu açıkladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yakın tarihe kadar evlilik planları yapan çift arasındaki lişkinin, Lubitz'in "dengesiz kişiliğinden ve aşırı kontrolcü davranışlarından rahatsız olan" Goldbach tarafından bitirildiği ifade edilmişti.

Genç pilotun, Goldbach'ı Maria W. isimli bir hostesle de aldattığı öne sürülmüştü.

80 KİŞİNİN DNA'SI AYIRT EDİLDİ
Bu arada uçağın enkazında yaklaşık 80 kişinin DNA'sının ayırt edildiği bildirildi. BFM TV televizyon kanalına konuşan Marsilya Başsavcısı Brice Robin, 70-80 arası DNA'nın ayırt edildiğini açıkladı. Robin ayrıca inceleme ekibinin çalışmalarının kolaylaştırılması için özel bir ulaşım yolunun yapılacağını söyledi.

Bulunan DNA'lar kaza yerini ziyaret eden yolcu yakınlarından alınan örneklerle karşılaştırılacak. Bugüne kadar kimlik tespitini sağlamak için yolcu yakınlarından 4500 adet DNA örneği alınmıştı. DNA örneklerinin alındığı arazinin dağlık olması çalışmaları zorlaştırıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!