Geri göndermede sorun yaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Geri göndermede sorun yaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 09:39

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, iltica talebi kabul edilmeyen sığınmacıların ülkelerine gönderilmesinde sorunların yaşandığını belirterek, “Hem geriye gönderme, hem de sınır dışı etmede daha iyi olmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

BAKAN Maiziere, eyalet içişleri bakanlarıyla Saarbrücken kentinde düzenlenen toplantının ardından sığınmacılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi sürecinin iyileştirilmesi için eyaletlerle birlikte yeni bir karar tasarısının hazırlandığını anlatan Maiziere, “Koruma hakkı bulunmadığından dolayı iltica talebi kabul edilmeyen sığınmacıların kendi ülkelerine geri gönderilmesinde sorunlar yaşanıyor. Hem geriye gönderme, hem de sınır dışı etmede daha iyi olmamız lazım” diye konuştu.

Maiziere, toplantıda, ülkelerine gönüllü olarak dönmek isteyen sığınmacılar için mali teşviklerin artırılması, kimlik tespiti konusunda eyaletlerle federal hükümet arasındaki işbirliğinin artırılması gibi önerilerin ele alındığını kaydetti.

Haberin Devamı

JAEGER: YASALAR YETERLİ

Kuzey-Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jaeger ise sığınmacıları göndermek için mevcut yasaların yeterli olduğunu belirtti.
Son iki yılda 1 milyondan fazla sığınmacı Almanya’ya gelmişti. Alman hükümeti ise ekonomik sebeplerden dolayı ülkeye gelen ve iltica başvuruları kabul edilmeyen sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi yönünde çaba sarf ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!