George Bush: Clinton saygısız, Marquez: Herkesin yaptığını yaptı

Güncelleme Tarihi:

George Bush: Clinton saygısız, Marquez: Herkesin yaptığını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD eski Başkanı George Bush ve Kolombiya'nın Nobel ödüllü ünlü yazarı Gabriel Garcia Marquez, ABD Senatosu'nda azil suçlamasıyla yargılanan Başkan Bill Clinton hakkında farklı yorumlarda bulundular. Marquez, Clinton'ı savunurken, Bush, ABD Başkanı'nın makamına saygısız olduğunu söyledi.

Monica Lewinsky seks skandalının patlak vermesinden bu yana, konuyla ilgili olarak yorumda bulunmayı reddeden George Bush, Reno'da yaptığı bir konuşmada, Clinton'ın başkanlık makamına saygılı olmamasından kaygı duyduğunu söyledi. Bush, görev başındayken, makamından gurur duyduğunu ve saygılı davranmaya da özen gösterdiğini belirtti. Ancak, Bush, ikinci yılına giren skandalın kısa sürede geride kalacağını da söyledi ve ‘ülkemiz ve başkanlık makamı güçlüdür’ dedi.

OĞUL BUSH: BIKTIRDI

Bush'un halen Teksas Valisi olan büyük oğlu George W.Bush'un da, bir demecinde, ‘bu skandal hepimizi bıktırdı’ dediği bildirildi. George W. Bush'un, Cumhuriyetçi Parti'den aday olması halinde, Kasım 2000 başkanlık seçimlerinde Beyaz Saray''ın yeni evsahibi olma şansının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Bu arada, Marquez'in, Kolombiya'da yayınlanan Cambio adlı dergideki yazısında, ahlaklı olmayı ve saflığı savunan ‘Püritenizm’e çattığı ve Clinton'ı savunduğu belirtildi. Marquez, Clinton'ın kişisel yaşamına saldırı kampanyası başlatan dinci sağın ABD Başkanı'nı tükenme noktasına getirdiğini ifade etti. Bütün insanların şehvet ve aşka ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Marquez, ‘ABD Başkanı, sadece, zamanın başlangıcından beri bütün erkeklerin yapıp da karısından gizlediğini yapmaya çalıştı’ dedi. Marquez, Clinton'ın, Lewinsky ile ilişkisini reddettikten aylar sonra ilişkisini kabul etmesini ‘büyük bir hata’ olarak niteledi. Marquez, Clinton'ın, kamuoyunun dikkatlerini başka yöne çekmek için binlerce mil uzaklarda bulunan ülkeleri bombalama emri vermesini de kınadığını belirtti.

Marquez'e Nobel Edebiyat Ödülü ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ adlı yapıtından ötürü ve 1982'de verilmişti. Clinton, Marquez'in bu kitabı için ‘en sevdiğim edebiyat eseri’ demişti. Esen ÜNÜR

Gabriel G.Marquez gazeteciliğe döndü

Clinton’a destek veren Nobel ödüllü Colombialı yazar Gabriel Garcia Marquez, ‘Cambio’ isimli haftalık bir haber dergisi satın alarak gazeteciliğe döndü. Marquez (71) şimdi elinde not defteri ve kalemle haber peşinde koşturup, röportaj yapıyor. Marquez, ‘Ben gazeteciyim. Her zaman da gazeteciydim. Gazeteci olmasaydım kitaplarımı yazamazdım, çünkü tüm malzemeler gerçeklerden alıntıdır’ diye konuşuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!