Genelkurmay’dan ABD’ye yanıt: Harekât ilgili ülkelere bildirildi

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay’dan ABD’ye yanıt: Harekât ilgili ülkelere bildirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 23:58

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti’nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la yaptığı görüşmede Türkiye’ye, “Hava saldırılarının ABD ve koalisyon ile uygun şekilde koordine edilmediği hakkındaki endişelerini ilettiği” sözlerine Genelkurmay’dan yanıt geldi. Açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 25 Nisan’da Irak kuzeyi Sincar Dağı ile Suriye kuzeydoğusu Karaçok Dağı bölgelerine yapılan hava harekâtının ilgili ülkelere bildirildiği bir kez daha vurgulandı.

Haberin Devamı

Açıklama, dün, başta Suriye olmak üzere iki ülke ilişkileri için buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesi sırasında yapıldı.

AKAR BİZZAT İSTEDİ

Daha önce birçok kez açıklanmış olmasına rağmen benzer açıklamanın dün bir kez daha yapılmasını, Erdoğan’la birlikte Soçi’de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın bizzat istediği öğrenildi. Bu açıklamayla TSK, harekât öncesinde gereken bildirimin yapılmadığını öne süren Rusya ve ABD’ye, “Varılan mutabakatlar çerçevesinde sivil ve askeri yetkililere gereken bildirim yapılmıştır” mesajını bir kez daha verdi.
Reuters Ajansı önceki gün ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Scaparrotti’nin 28 Nisan’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la yaptığı görüşmede Türkiye’ye, “Hava saldırılarının ABD ve koalisyon ile uygun şekilde koordine edilmediği hakkındaki endişelerini ilettiğini” bildirmişti. TSK’nın açıklamasında ilgili ülkelerin sivil ve asker temsilcileriyle mutabık kalınan kurallar çerçevesinde bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!