Almanya'da aşırı sağla mücadele için bir araya geldiler

Güncelleme Tarihi:

Almanyada aşırı sağla mücadele için bir araya geldiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 13:04

Almanya Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Manuela Schwesig, Almanya'da aşırı sağcılar tarafından yapılan kışkırtıcılığın ve şiddetin artmasının ürkütücü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ve Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Manuela Schwesig, aşırı sağla mücadele konusunda tecrübelerini dinlemek için yerel siyasetçileri, bazı belediye başkanları ve kamu daireleri çalışanlarıyla Başbakanlıkta bir araya geldi.

Almanyada aşırı sağla mücadele için bir araya geldiler


Schwesig burada yaptığı konuşmada, aşırı sağcı saldırılara, düşmanlıklara ve yıldırmalara toplumun karşı çıkması gerektiğini belirterek, "Sığınmacılara, onların yurtlarına ve yardım edenlere yapılan her saldırı demokrasimize ve açık toplumumuza yönelik bir saldırıdır. Aşırı sağcılar tarafından yapılan kışkırtıcılığın ve şiddetin artması ürkütücüdür" dedi.

Almanyada aşırı sağla mücadele için bir araya geldiler


Bu konuda yerel yönetimler ile federal hükümet arasında fikir alışverişi yapılmasına ve stratejiler geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Schwesig, aşırı sağcı nefrete ve şiddete toplumun güçlü bir şekilde karşı çıkmasını ve sığınmacılara yardım edenlerin arkasında durulmasını istedi.

Devlet Bakanı Özoğuz da sığınmacılar için çaba gösteren yerel siyasetçilerin de çoğu zaman aşırı sağcıların hedefi olduklarını belirterek, "Aşırı sağcılar yaptıkları yıldırma teşebbüsleriyle toplumsal havayı zehirlemeye çalışıyorlar. Aşırı sağa karşı ve sığınmacılara yönelik çaba sarf edenler susturulmak isteniyor. Buna izin vermememiz lazım" şeklinde konuştu.

Sivil toplumun önemine de dikkati çeken Özoğuz, sivil toplumun olmadığı yerlerde sığınmacıların yararına çalışanların hedef tahtasına konulduğunu belirtti.

"Onlar yalnız oldukları hissine kapılmamalı. Aksi takdirde demokrasimiz tehlikede" diyen Özoğuz, bundan dolayı gönüllü çalışmaları desteklemeye yönelik projelere 3,5 milyon Euro ayrıldığını kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!