Gelin evimde barış için dua edelim

Güncelleme Tarihi:

Gelin evimde barış için dua edelim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 01:24

İsrail Filistin arasındaki ABD’nin liderliğinde yapılan barış görüşmeleri suya düşerken Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko’nun yaptığı barış çağrısını Filistin lideri Abbas olumlu yanıt verdi.

Haberin Devamı

Papa Françesko'nun önceki gün başlayan, üç gün sürecek Ürdün, İsrail ve Filistin’den oluşan “kutsal topraklar” ziyaretinin amacı Ortodoks kilisesiyle ilişkileri güçlendirmek olarak açıklansa da Katolik dünyasının ruhani lideri, Ortadoğu barışı için de çağrıda bulundu.
Papa, ilk ziyaretini Ürdün’ün başkenti Amman’a gerçekleştirdikten sonra dün İsrail üzerinden değil, helikopterle doğrudan Batı Şeria’ya giriş yaptı.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya gelen Papa, konuşmasını yapacağı meydana gitmeden önce İsrail’in güvenlik amacıyla inşaa ettiği ve Batı Şeria’yı saran duvarın önünde mola verdi. Kafasını “Özgür Filistin” yazan duvara değdiren Papa burada dua etti. Beytullahim kentindeki el-Mehd Kilisesi meydanına geçen Papa, 15 bin kişiye hitaben konuşmasında, “Barışın emiri İsa’nın doğduğu mekandan Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı'nı(Şimon Peres) Vatikan’daki evimde barış için dua etmeye davet ediyorum. Barış için, zayıflar ve fakirler için dua ediyoruz” dedi. Papa’nın bu teklifine Filistin liderinin olumlu yanıt verdiği ve 6 Haziran'da Vatikan'a gideceği açıklandı. Peres'in sözcüsü ise cumhurbaşkanın teklifi memnuniyetle karşıladığını ancak katılım yönünde henüz bir cevap vermediğini belirtti.

Haberin Devamı

Bartholomeos’la tarihi görüşme

Beytullahim kentindeki ziyaretinin ardından Papa önce Tel Aviv’e oradan da Kudüs’e geçti. Papa Kudüs’te Fener Rum Patriği Bartholomeos’la biraraya gelerek selefleri Papa 6. Paulus ile Patrik Atenagoras’ın Ocak 1964’teki tarihi buluşmasının 50. yıl dönümünü kutladı. Papa, Ağlama Duvarı ile Yahudi Soykırım Müzesi’ni ziyaret edecek. Hamas’tan milletvekili Hasan Yusuf ise Papa’ya Ağlama Duvarı’nı (Burak Duvarı’nı) ziyaret etmemesi yönünde çağrıda bulunarak “Papa Franciscus’un işgal altındaki Burak Duvarı’nı ziyaret etmesi, İsrail’in söz konusu duvar üzerinde hakkı olduğunu kabul etmesi anlamında algılanabilecek adım olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!