Geleneksel Kar ve Buz Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel Kar ve Buz Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 12:17

Çin’in geleneksel 26’ncı Harbin Kar ve Buz Festivali dün şenliklerle başladı. Yüz binlerce turist dondurucu soğuğa rağmen şenliklerin yapıldığı alana akın etti.

Haberin Devamı

BUZDAN HEYKELLER GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ

 

Sanatçılar, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Heilongjiang eyaletindeki Harbin şehrinde bulunan Songhua Irmağı’ndan çıkarılan milyonlarca metreküplük buzlarla Buda heykellerinden, dev saraylara büyüleyici eserler ortaya çıkardı.

 

Buz kalıplarının içine yerleştirilen renkli ampullerle aydınlatılan heykeller çok renkli görüntüler yarattı.

 

Çin takvimine göre Tavşan Yılı’nı kutlamak için yaptığı tavşan kafalı heykeliyle gurur duyduğunu belirten heykeltıraş Wen Donghua çalışmasını sergilemek için can attığını belirtti.

 

Haberin Devamı

Wen, “Bu heykelde 2 bin metreküpten fazla kar kullanıldı. 20’den fazla insan heykeli tamamlamak için beş-altı gün çalıştı. Bu işin en zor kısmı çok soğuk olması. Ama artık ona da alıştık” dedi.

 

Harbin’den dünyanın başka yerlerindeki benzer festivallere de buz satılıyor. Songhua Irmağı’ndaki buzların heykel yapımı için ideal olduğu çünkü yavaş yavaş donması ve alttan akan ırmağın cilalamasıyla buzların daha berrak bir görünüm aldığı ifade ediliyor.

 

Bu arada festival mutlu anlara da ev sahipliği etti. 18 çift -15 derecenin altındaki hava sıcaklıklarının kendilerini durdurmasına izin vermeyerek festivalde evlendi. Evlenen çiftler arasında Çinlilerin dışında Rusya, ABD, Japonya, Kanada ve Vietnam’dan gelen gençler olduğu dikkat çekti.

 

Kar ve Buz Festivali, 17 Şubat’a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!