Geleceğin hırsızları parmak izi çalacak

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin hırsızları parmak izi çalacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de hazırlanan bir rapora göre, insanlık, 20 yıl içinde tüm güvenlik sitemlerinin üstesinden gelecek, teknolojik donanımlı gangsterlerin siber şiddet eylemleriyle karşı karşıya kalacak.

Endüstri ve Ticaret Bakanlığı'nın yakında yayınlayacağı rapor, bu yeni tip organize suç örgütlerinin, banka hesapları ve güvenlik sistemlerine girmek için, seçtikleri kurbanların ‘parmak izi’ kimliklerini çalacağı uyarısında bulunuyor. Bu tür bir teknolojik hırsızlığa maruz kalmamak ve olası girişimleri engelleyebilmek için, tüm servis ve verilerin testten geçirilmesi salık veriliyor.

Sadece organize örgütlerin değil, sıradan soyguncuların bile siber soygunculukta usta olacakları belirtilen rapora göre, Ulusal Suç İstihbarat Servisi (NCIS), ‘‘hacker’’ların hapse atılması konusunda İçişleri Bakanlığı'nı uyarırken, ‘‘bunlar cezaevlerinde bilgilerini diğer mahkumlara aktarıyorlar. Bu tür bir bilgi birikimi, sokakta siber suç olaylarının patlamasıyla sonuçlanabilir’’ dedi.

Cardiff Üniversitesi kriminal uzmanı Prof. Michael Levi, organize suç örgütlerinin, eylemlerinde kullanmak amacıyla, yeni kimlik edinmek için zaten hükümet ve firma bilgisayarlarına sızdığını vurgularken, güvenlik güçlerinin, kullanılan bu son teknolojinin gerisinde kalmalarının tehlikesine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!