Gecelerin hakimi Taliban

Güncelleme Tarihi:

Gecelerin hakimi Taliban
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

ABD’nin kontrol altına almaya çalıştığı Afganistan’da ikili bir yönetim hakim. Gündüz Karzai Hükümeti, gece ise Taliban iktidarda. İş bitirici Taliban’a halk desteği artıyor. Çünkü İslamcı militanlar yolsuzluğa göz yummuyor.

Washington Post’un haberine göre, ABD destekli Karzai yönetiminin yolsuzluklarından bıkan halk, giderek “iş bitirici” Taliban’a kayıyor. Hemen hemen her eyalette iki ayrı vali var. İlki Karzai’nin atadığı resmi vali. İkincisi ise Taliban lideri Molla Ömer’in görevlendirdiği “gayriresmi” vali. Taliban’ın geceleri faaliyete geçen yeraltı oluşumları arasında mahkemelerden kaymakamlıklara dek devletin her kurumu mevcut. Taliban vergi topluyor, zirai mahsulden pay alıyor ve hapishanesi olmadığı için suçlu bulunan herkesi idam ediyor.

Gazeteye konuşan Kandaharlı milletvekili Halid Peştun, “Ülkeyi şu anda yönetenler bu gölge hükümettekiler. Hükümet mahkemelerine gittiğinizde davalar bir ya da iki yıl sürüyor, belki de sorun hiç çözülmüyor. İslami mahkemelerde ise işiniz hemen hallediliyor” diyor. Halkın büyük bölümü ya gönülden Taliban’ı destekliyor veya zorla...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!