Gazze'de zorla tahliye

Güncelleme Tarihi:

Gazzede zorla tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2005 09:07

İsrail hükümetinin koyduğu gönüllü çekilme süresinin gece yarısı sona ermesinin ardından zorla tahliye operasyonu başlatan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Neve Dekalim yerleşim yerinden sonra Morag yerleşim yerine girdi.

Haberin Devamı

Yüzlerce askerin Gazze'nin güneyindeki Morag girişine doğru buldozerlerle ilerlemeleri sırasında, burada yaşayanlar çatılara çıktı. Protestocular, çöp bidonlarını ters çevirerek girişte barikatlar oluşturdu. Barikatları yıkarak Morag'a giren askerler protestocuları otobüse bindirdi.
  
İLK YERLEŞİMCİ EVDEN ÇIKARILDI

  
Askerlerin, Neve Dekalim yerleşim yerine girmesinden sonra buradaki ilk yerleşimci evinden zorla çıkarıldı. Genç bir kadın, kadın askerler tarafından dışarı çıkarılıp otobüse bindirilirken ”İstemiyorum, istemiyorum” diye bağırdı.

Öte yandan, Neve Dekalim'de sabah çıkan olaylarda 2 çocuk yaralandı.

Yerleşimdeki gençlerin bazıları kentin merkezindeki büyük sinagog yakınındaki ana yola çöp kutularını yerleştirerek ateşe verdi. Bazı kent sakinleri ise buna müdahale ederek hortumla ateşi söndürmeye çalıştı. Metrelerce uzunluktaki hortumu otomatik olarak toparlayan sistemin bilinmeyen biri tarafından çalıştırılmasıyla hızla içine doğru toplanan hortum, üzerindeki 8-10 yaşlarındaki bir kız çocuğu ile 5-6 yaşlarındaki bir erkek çocuğun ayağına dolanarak birkaç metre sürükledi. Kız çocuğu, hortumun hızıyla bir arabaya çarparak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürülen çocukların durumlarının çok ciddi olmadığı belirtildi.

Neve Dekalim'de birçok yol üzerinde tenekeler ve lastikler ateşe veriliyor. Bölge sakinleri arasında da zaman zaman birbirlerine müdahaleler nedeniyle tansiyon giderek artarken ara sıra yumruklaşmalar oluyor.

Dün gece yarısı Neve Dekalim'e giren yüzlerce asker ise yerleşim biriminin çevresindeki belirli noktalara konuşlandı. Filistin'in Han Yunus kenti ile Neve Dekalim arasındaki duvar yakınlarında yüzlerce asker bulunuyor. Askerler geceyi kaldırımlarda ve belirli bazı noktalarda geçirdi. Neve Dekalim'deki sınırda bir polis zeplini sürekli gözetlemede bulunuyor.

Neve Dekalim'de dün gece bazı aileler kenti terk etmek üzere yola çıkarken bazıları da eşyalarını kamyonlara yükledi. Ailelerin taşınmasına askerler de yardımcı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!