Gazze'de can kaybı 2 bin 100'e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gazzede can kaybı 2 bin 100e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 11:40

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 100'e yükseldi.

Haberin Devamı

İsrail'in, Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in, Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesindeki bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucu 8 yaşındaki Hüseyin Ahmed, öğle saatlerinde tarım alanlarına düzenlediği bir başka hava saldırısında da Muhammed el-Acele (64) isimli bir Filistinli hayatını kabetti" dedi.

Sabah saatlerinden bu yana İsrail'in saldırılarında 5'i aynı aileden 8 sivilin öldüğünü kaydeden Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 564'ü çocuk, 256'sı kadın ve 99'u yaşlı 2 bin 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 189'u çocuk, bin 994'ü kadın, 388'i yaşlı olmak üzere 10 bin 597 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Haberin Devamı

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze'yi yeniden bombalamaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!